Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/22/2006: "Knuppelwoensdag, knuppeldonderdag...."

Nog een reden om regime change te willen... Tot mijn verbijstering vernam ik onlangs dat Nederland een groot afnemer is van Canadees zeehondenbont. Het grote knuppelen van 355.000 zeehonden begint eind deze maand.
grijze_zeehond (9k image)
De Canadese regering heeft ook een knuppelquotum vastgesteld voor de grijze zeehond: ruim tienduizend. Dit dier komt ook voor in Nederlandse wateren en is officieel beschermd. Hoe kan het dan dat er bont van ingevoerd mag worden?
Klik op meer

"We zijn naief geweest".... Toen het knuppelen de televisiewereld bereikte, in 1969, had dit grote gevolgen. De actiegroep Greenpeace werd opgericht, en deze ging actief saboteren. De Sandy Coast nam een plaatje op over het knuppelen North Canadian paradise - hm, de zoekmachine levert op dat het geen hit is geworden in Nederland en vooral cultstatus heeft elders.. Geen goed teken.
Zeehond klink bijna afgezaagd, voor een Zielige Zaak met larmoyante ondertonen. En door Greenpeace - ook allang geen echte actiegroep meer - en het wegslijten van de verontwaardiging verkeerde ik althans in de veronderstelling dat het allang geregeld was, en dat er in Nederland geen zeehondenbont meer verhandeld werd.
Totaal mis dus. En de Balkenbende verschuilt zich achter
de WTO om er niets aan te doen (vreemd dat die regels dan niet voor andere landen gelden; Nederland houdt zich aan de regels als het zo uitkomt).
Wat te zeggen? Laat u niet foppen door eventuele betrokkenheid van Filmidolen van Vroeger met Ernstig Foute Opvattingen. Nederland heeft erg veel bloed aan zijn handen. Ook van zeehonden, nog steeds.

1 Reactie


'Stop de knuppels'
DEN HAAG, 15 mrt 06 - Ruim zestig actievoerders met borden en spandoeken scandeerden woensdag bij de Canadese ambassade in Den Haag leuzen als 'stop de knuppels', 'shame on you, Canada' en 'red de dieren van de beesten'. Dit uit protest tegen de zeehondenjacht van de Canadezen.

Een delegatie van de Zeehondencreche en Bont voor Dieren heeft samen met Tweede Kamerlid en huntwatcher Krista van Velzen (SP) zo'n 100.000 handtekeningen aangeboden aan de ambassade. Deze werden namens de Canadese regering in ontvangst genomen.

Nog dezelfde dag maakte de Canadese regering echter bekend dat er dit jaar nog meer zeehonden dood zullen worden geknuppeld dan ooit tevoren. Eind deze maand begint het jachtseizoen voor de Canadezen en zullen er maar liefst 335.000 zadelrobben, 10.000 klapmutsen en 10.400 grijze zeehonden worden 'geoogst.'Deze bekendmaking is een klap in het gezicht van de wereldopinie, te meer omdat op die bewuste woensdag de International Day of Action tegen de zeehondenjacht werd gehouden.

Wereldwijd vonden er meer dan veertig acties en demonstraties plaats, waaronder die in Den Haag georganiseerd door Bont voor Dieren.In Nederland ligt er inmiddels een wetsvoorstel klaar om de handel in zeehondenproducten te verbieden. In BelgiŽ en ItaliŽ is dit al aan banden gelegd, andere Europese landen zijn hier net als Nederland nog mee bezig. Bont voor Dieren voert samen met buitenlandse organisaties, verenigd in de Fur Free Alliance, intensief campagne om Canada te laten stoppen met deze gruwelijke slachting te stoppen.

zei: Ravage Digitaal - toevoeging op 22/03/2006 om: 14:52u


Powered by Greymatter