Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/20/2006: "Maak van Bush een terrorist"

Ik stuitte tijdens mijn afgelopen dagen in bed blijven (ik was wat ziekjes, niets ernstigs, gewoon vogelgriep, ik kom er wel weer bovenop) op een interessant oud nieuwtje: je kunt de zoekresultaten van Google manipuleren. En dat bracht mij op een idee. Want wie is er nu eigenlijk 's werelds grootste terrorist? Juist...

Klik op meer

Wat was het nieuwtje? Een aantal webloggers was het gelukt om het woord vreemdelingenhaat op Google te laten herleiden naar de homepage van minister Verdonk. Dat is een interessante prestatie, aangezien Firefox een ingebouwde 'I feel lucky' ('Ik doe een gok' op de Nederlandstalige Google) heeft. Wanneer je in de adresbalk daar dus 'vreemdelingenhaat' intypt, kom je automatisch op de website van minister Verdonk terecht.
Dit is niet de eerste keer dat dit trucje werd uitgevoerd, ook George W. Bush moest er al een keer aan geloven: hij werd op Google gerelateerd aan de woorden "miserable failure" (zo vaak, dat de afzonderlijke woorden "miserable" en "failure" ook naar Bush leiden).
Hoe werkt dit? Eigenlijk heel eenvoudig. Google kijkt niet alleen naar woorden die op een bepaalde webpagina voorkomen, maar ook naar links op andere webpagina's. Er zijn dus gewoon flink wat webpagina's die het woord "vreemdelingenhaat" als link hebben gemaakt naar de site van Verdonk (net zoals ik nu hierboven heb gedaan). Zoiets heeft zelfs een naam: de Googlebom.
Het kon dan ook niet uitblijven dat massaal dit soort trucs werden uitgeprobeerd. En in bepaalde gevallen is het ook gelukt (zo leid 'Raar kapsel' naar Balkenende), in andere gevallen ook weer net niet ("miserable failure" laat Michael Moore op de derde plaats zien - niet genoeg voor Firefox-gebruikers die Google maar overslaan en direct naar het eerste resultaat gaan). Essentie is dat voldoende mensen een linkje maken.
Overigens verklaarde Google na het "vreemdelingenhaat-incident" dat de zoekmachine hiertegen is beveiligd en dat dit soort trucjes niet zomaar mogelijk zijn. Ik denk dat die beveiliging louter bestaat uit een minimum aantal links, want nu, enkele weken na het nieuws over Verdonks Googlebom, staat ze nog steeds bovenaan, net als Camiel Eurlings bij het zoeken naar het woord Gladjakker. Anderzijds leidt de zoekopdracht Weapons of Mass Destruction sinds enige tijd niet meer naar deze interessante pagina.
Dus wil ik wel eens uitproberen of het inderdaad niet meer werkt. Wil je me helpen? Zet dan onderstaande code op je eigen site of in zo veel mogelijk gastenboeken en webfora:

<a href="http://www.whitehouse.gov/president/gwbbio.html">terrorist</a>

Dit komt er dan te staan: terrorist
Zet het op zo veel mogelijk plaatsen, het maakt niet uit of het relevant is of niet. smile Wie weet zien we George W. Bush binnenkort wel bovenaan de resultaten als we zoeken op het woord 'terrorist'...

5 Reacties


Hier nog een geinig filmpje van Bush.

Buro Renkema 'even bijpraten'

zei: Bolus op 20/03/2006 om: 14:00u

The chief chaplain for the New York City Corrections Department told a Tucson audience that "the greatest terrorists
in the world occupy the White House."
(Antiwar vandaag 20 maart).
Die pastor zou nog niet zo lang geleden ontslagen zijn om deze opmerking, maar zo zijn de verhoudingen al niet meer. Maar we zijn nog niet van ze af...
(de link heb ik er zelf - gehoorzaam als ik ben - bij gedaan. smile

zei: Prul op 20/03/2006 om: 14:15u

Meer Bushnieuws:
President Hugo Chávez van Venezuela heeft zich zondag, tijdens zijn wekelijkse radio- en tv-programma „Aló, presidente!” (Hallo, president!), opnieuw weinig vleiend uitgelaten over zijn Amerikaanse ambtgenoot George Bush, die hij steevast aanduidde als „Meneer Gevaar”.
„Kom op, Meneer Gevaar, U bent een lafaard, moordenaar, volkenmoordenaar, alcoholist, dronkenlap, immoreel - U bent het ergste, Meneer Gevaar, U bent ziekelijk, en dat weet ik”
„U bent een lafaard omdat U niet naar Irak bent gegaan om zelf uw strijdkrachten te leiden. Het is erg makkelijk om op een afstand bevelen te geven.”
Chavez haalde ook fel uit naar de jaarlijkse nota binnenlandse veiligheid die het Witte Huis vorige week naar buiten bracht. In dat document werd Chavez omschreven als „een demagoog die zwemt in oliegeld”. Ook ondermijnt de linkse populist volgens Washington de democratie en probeert hij de regio te destabiliseren. „Meneer Gevaar, George W. Bush, U bent een ezel”, luidde Chávez' commentaar op die aantijgingen.
Bron:telegraaf
Dat hij Bush niet voor terrorist uitmaakt...

zei: Draakje op 20/03/2006 om: 15:56u

Als je raar in de Google-zoekmachine tikt krijg je als eerste treffer J.P. Balkenende; bij kapsel is hij de tweede treffer. Vreemdelingenhaat scoort ook bij Yahoo! en MSN Search als eerste op Verdonk, de andere twee komen ook in andere talen voor en dus verdwijnt JP in het niks - waar hij hoort... big grin

zei: Prul op 20/03/2006 om: 21:01u

Foei Prul, dat je diensten gebruikt van een bedrijf dat zo bekend staat om een kutsysteem...! big grin

zei: Peter op 20/03/2006 om: 22:38u


Powered by Greymatter