Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/18/2006: "Geweld in Parijs uit onverwachte (?) hoek"

Wie heeft Parijs op stelten gezet na de grote demonstratie van 16 maart? De politie (!) komt met verrassende mededelingen.

fnjdemo (11k image)
Klik op meer

Ooggetuigeverslagen van demonstranten bij de Sorbonne melden dat de anarchisten - CNT-leden met name - een confrontatie met de politie zochten. Beklemtoond werd dat er nogal wat Duitsers en Italianen onder de vechtersbazen waren. (Ach ja, die eeuwige buitenlandse herrieschoppers). Maar de grootste vechtpartijen waren niet bij de Sorbonne, maar bij de Place de l'Odéon.
Er zijn 187 arrestaties verricht in Parijs, donderdagavond. En het blijkt dat nogal wat gewelddadige relschoppers niet van de linkerzijde kamen, maar van ultrarechts - de jongerenorganisatie van het Front National. Die waren de straat opgegaan om de "faculteiten te bevrijden van extreem-links".
Ook waren er nogal wat voetbalvandalen op de been (een bekend fenomeen, bijvoorbeeld van 30 april 1980, Amsterdam - het zijn ook geen kansrijke jongeren trouwens).

Hoe dan ook, ook al had minister van binnenlandse zaken Sarkozy zijn racistische praatjes over banlieue-jeugd al meteen klaar, dit was zeker niet het geval: er waren geen "buitenwijkjongeren" bij.

Bron: Le Monde.


Powered by Greymatter