Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/17/2006: "Nieuwe aanklachten VS vanwege betrokkenheid bij acties Earth Liberation Front"

In Oregon zijn gisteren opnieuw twee mensen in staat van beschuldiging gesteld vanwege hun vermeende betrokkenheid bij brandstichtingacties van het Earth Liberation Front en het Animal Liberation Front.
ELForegon2001 (30k image)
Door ELF in 2001 geclaimde brandstichting in een boerderij in Clatskanie (Oregon) waar genetisch gemanipuleerde bomen werden gekweekt
Het tweetal zou deel hebben uitgemaakt van de groep die zichzelf "The Family" noemde. In de periode van 1996 tot 2001 was deze groep verantwoordelijk was voor een serie brandstichtingen in het Noordwesten van de VS. De acties werden door het Earth Liberation Front en het Animal Liberation Front geclaimd.
Klik op meer.

De aangeklaagden zijn de 24-jarige Nathan F. Block en de 28-jarige Joyanna L. Zacher. Beiden werden in februari gearresteerd in Olympia (Washington). Ze werden er van verdacht deel te hebben genomen aan brandstichting van de Jefferson Poplar Farms tree farm in Clatskanie (Oregon) in 2001.

Gisteren volgden er dus nieuwe aanklachten tegen dit tweetal. Zo worden ze er nu ook van verdacht deel te hebben genomen aan de brandstichting van 35 SUV’s in 2001 bij Joe Romania Chevrolet in Eugene en waren ze deelgenoot van een groter samenzweringsverband.

De nieuwe aanklachten kunnen inhouden dat beiden tot levenslang kunnen worden veroordeeld als ze schuldig worden bevonden.

De aanklachten komen uit de koker van een zogeheten federale ‘grand jury’ in Eugene. ln dienen nu 13 mensen op 31 oktober voor te komen op grond van 65 aanklachten, waaronder samenzwering en brandstichting.

De acties van het Earth Liberation Front en het Animal Liberation Front keerden zich ondermeer tegen rangerposten van de U.S. Forest Service, onderzoekslaboratoria van de overheid en de universiteit in Washington, een paardenslachterij in Oregon en een ski-oord in Colorado. De branden veroorzaakten in totaal meer dan 100 miljoen dollar schade.

Officier van Justitie Stephen Peifer benadrukt dat het onderzoek nog steeds gaande is.

De hele zaak leunt zwaar op de getuigenissen van tenminste vier onbekende informanten, waarvan enkelen ook zelf hebben deelgenomen aan de brandstichtingen. Sommige verdachten werken mee aan het onderzoek. Het bewijsmateriaal bestaat uit jerrycans gevuld met een mix van diesel en benzine die geen vlam hebben gevat, de restanten van brandbommen en zelfgemaakte timers.

Inmiddels dient ook de voormalige woordvoerder van het Earth Liberation Front, Craig Rosebraugh, te verschijnen voor de grand jury. Zijn getuigenis staat nu gepland voor augustus. Hij was de woordvoerder van de organisatie tussen 1997 tot eind 2001 en stelt nimmer direct contact met de groep te hebben gehad.


Powered by Greymatter