Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/16/2006: "Bij Starbucks hebben ze geen bonden nodig"

Het bedrijfsklimaat is er zo progressief en zorgzaam dat het concern liever geen bonden heeft. Zegt de directie. Het personeel van de image-koffie denkt er anders over.

wiccabuck1 (80k image)
Klik op meer

Na enkele jaren posten en staken heeft de Starbuckworkers Union (verbonden aan de IWW) afgedwongen dat de bond erkend wordt en toegelaten bij het koffieconcern.
Een van de mijlpalen in de recente strijd was rond de vrouw rechts op bovenstaande foto. Als aanhangster van het Wicca-geloof had zij dagelijks een pentagram om haar hals. De directie vond dat godsdienstige symbolen ongewenst waren. (Over kruisen wordt nooit iets gezegd). De bond, waarvan de vrouw activiste is, heeft afgedwongen dat het aangezegde ontslag ingetrokken werd en als volgende overwinning is de erkenning van de bond binnengehaald.
Overigens zijn wij van mening dat Europa niet op dit concern zit te wachten.
En ik kan u uit eigen ervaring verklappen dat je ook in de VS uitstekende koffie kunt drinken zonder deze keten te bezoeken.

1 Reactie


Overigens is Starbucks schuld aan het uitsterven van duizenden particuliere koffiezaken. Ik heb het zelf daar gezien. In sommige steden zijn de Starbucks-filialen niet verder dan 500m uit elkaar.

zei: NN op 16/03/2006 om: 16:29u


Powered by Greymatter