Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/13/2006: "De vossen die de passie preken"

In augustus 1995 ging het Kroatische bewind over tot Operatie Storm - binnen enkele dagen werd de provincie Krajina bezet en de Servische bevolking "etnisch gezuiverd", zoals dat destijds genoemd werd. De wapens voor Operatie Storm werden geleverd door de Verenigde Staten, die ook het rammelige Kroatische leger opvijzelde voor de actie.

hil-pozar1-v (23k image)
"Servisch" klooster, in brand gestoken door Kosovaarse helden onder NAVO-toezicht, 2004
Klik op meer

We krijgen dezer dagen nogal eens de staatssecretaris voor buitenlandse zaken onder Clinton, Holbrooke, in beeld, die zegt blij te zijn met de dood van het monster Milosevic. Deze strijder voor de vrijheid en het behoud van de Kosovaarse Albanezen was al eerder verbonden aan een Democratische president, Carter. Destijds vond hij het geen goed idee de Indonesische regering lastig te vallen over de genocide tegen de Oosttimorezen. Integendeel, Indonesië werd geprezen in zijn belangrijke rol als bondgenoot tegen het wereldcommunisme, zie verder hier.
Milosevic heeft de regering van de Verenigde Staten in de persoon van Holbrooke in de herfst van 1998 gewaarschuwd dat al-Qaeda actief was in Kosovo. Hij had er natuurlijk belang bij dit te beklemtonen. Welk belang de regering van de VS er bij had de mededeling te negeren en integendeel Servië te gaan bombarderen ter ondersteuning van de Kosovaarse guerrilla - een raadsel.
De staatsmedia weten wel raad met Milosevic. Hij was ongetwijfeld schuldig aan de misdaad van oorlog of aan oorlogsmisdaden. Alleen had Holbrooke (met Clinton, Kok, Bush, Blair, Aznar, Balkenende en nog heel wat mannetjes en een enkele vrouw) in een celletje naast hem moeten zitten, als het Haagse Hof iets anders was dan een plaats voor showprocessen voor de overwinnaars in de Nieuwe Wereldorde. Daar zitten deze mensen niet. Conclusie duidelijk.

De slachter van de Krajina is in bed gestorven, niet in de cel.
Hij liet deze herdenkingspostzegel uitbrengen over Operatie Storm, compleet met de fascistische vlag.
knin95a (26k image)


Powered by Greymatter