Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/13/2006: "Frankrijk: bezettingen scholen en universiteiten breiden zich uit"

Wonderlijk, maar ook weer niet verbazingwekkend dat de staatsmedia buiten Frankrijk er nog geen aandacht aan besteden. Dit gaat wel degelijk spannend worden.
democpe (32k image)
Klik op meer

Van eerdere studentendemonstraties in Frankrijk, nog van afgelopen herfst, heb ik wel Nederlandse kranteverslagen gelezen met de strekking "nostalgie" en "niet het ware werk" (want dat was dan zeker in mei 1968). Alsof de studenten van nu nostalgisch kunnen zijn naar een tijd waarin ze nog lang niet bestonden. De inktkoelies van de heersende klasse doen hun best.
De Sorbonne is ontruimd zaterdagochtend vroeg, zeker. En er zitten nog twee mensen vast. En het Franse regime noemt de bezetters voor de zekerheid nazi's, en is vastbesloten de wet die de rechteloosheid van mensen in hun eerste baan moet bevestigen, door te drijven.
De afgelopen week heeft zeker een miljoen demonstranten op straat zien komen in vele Franse steden, en er zijn een stuk of tien universiteiten op dit ogenblik bezet (ook faculteitsgebouwen in Parijs). De bezettingsacties zullen maandag uitgebreid worden, is al aangekondigd. En er zijn ook heel wat scholen bezet of geblokeerd de afgelopen week.
Op 16 maart moeten de acties culmineren in een landelijke demonstratie.
De hete herfst gaat een vervolg krijgen...
democpe2 (23k image)

1 Reactie


in de gratis versie van NRC.next staat vandaag wel een stukje over de rellen.

zei: bla op 14/03/2006 om: 18:18u


Powered by Greymatter