Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/12/2006: "Indymedia en Food not Bombs op terroristenlijst FBI"

De FBI beschouwt Indymedia en Food not Bombs als organisaties die mogelijk terroristische activiteiten kunnen ontplooien.
Rasner (7k image)
FBI ‘Supervisory Senior Resident Agent’ G. Charles Rasner
Dat bleek afgelopen woensdag tijdens een gastcollege op de universiteit van Texas in Austin waar FBI ‘Supervisory Senior Resident Agent’ G. Charles Rasner een lezing hield over “Counter-Terrorism Efforts in Texas”.
Klik op meer.

Rasner hield zijn verhaal om de terreurdreiging in Texas duidelijk te maken met behulp van een powerpointpresentatie. Hij onderscheidde daarbij drie verschillende groepen die mogelijk verbonden zijn met terreurdaden, namelijk extreemrechtse blanke groepen, islamitische terroristengroepen en anarchisten.

Toen hem gevraagd werd welke anarchistische activiteiten de FBI in Austin aan het onderzoeken is, verwees Rasner naar de Unabomber-zaak aangezien Ted Kaczynski “een anarchist was”. Doorvragen leverde verder geen door Rasner genoemde specifieke anarchistische activiteiten in Austin op.

Hij gebruikte een kaart van Texas om de terreurdreiging van de drie genoemde groepen te verduidelijken. Daarna verscheen de “Terrorist Watch List” van Texas op het scherm. In deze Top Tien stond Food not Bombs op de zevende plaats. Indymedia was de tiende plaats toebedeeld waarbij Rasner specifiek verwees naar de IndyConferentie 2005. Ook stond de communistische partij van Texas in de lijst.

Rasner verklaarde dat deze groepen verbonden zouden kunnen zijn met terreurdaden. Hij benadrukte dat vreedzaam klinkende groepsnamen meer gewelddadige en extremistische tactieken zouden kunnen verhullen.

Food not Boms is een vrijwilligersorganisatie die gratis vegetarische maaltijden aan mensen verstrekt van voedsel dat anders weggegooid zou worden. Indymedia in Austin is een open nieuwsmedium waarin mensen berichten kunnen plaatsen over allerlei sociale en politieke activiteiten.

Rasner verklaarde op een vraag dat de FBI aandacht besteed aan groepsbijeenkomsten als er een vermoeden bestaat dat zo’n groep mogelijk betrokken is bij illegale activiteiten. Hij zei daarbij geen probleem te zien als een agent daarbij zichzelf niet als FBI-agent bekend maakt en maakte impliciet duidelijk dat dit de gangbare praktijk bij de FBI is.

Student Elizabeth Wagoner vroeg aan het einde van de lezing of ze een kopie van de Powerpointpresentatie mocht hebben. Rasner weigerde hiermee in te stemmen; de presentatie was staatseigendom! Via een beroep op de Freedom of Information Act zal nu getracht worden alsnog een kopie te verkrijgen die dan op Indymedia Ayustin zal worden geplaatst.

Bron: Austin Indymedia

4 Reacties


Lachen met die Amerikanen, Wie is er nu eigenlijk niet verdacht bij die gasten? idioot

zei: Bolus op 12/03/2006 om: 20:48u

austin indymedia is momenteel niet bereikbaar,ook niet via googlecache...

zei: Guido op 12/03/2006 om: 22:25u

Mm, hij is nu wel weer berijkbaar
Ja, inderdaad ze verdenken idereen, behalve zichzelf...

zei: Draakje op 13/03/2006 om: 20:53u

Voor mensen die zin hebben om eens lekker terorristisch te eten: diverse foodnotbombsclubjes zullen gezamelijk een actie houden op woendag 19 april tijdens de manifestatie van "ontwapen" tegen de marelec-wapenbeurs. Deze wapenbeurs zal van 19 t/m 21 april worden gehouden op Kattenburg marinecomplex te Amsterdam.
Eten geen wapens! Zullen we en kijek wie nu gevaarlijker is.

zei: Food not bombs Amsterdam op 15/03/2006 om: 13:40u


Powered by Greymatter