Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/10/2006: "Auburn arrestant Eric McDavid in hongerstaking"

Eric McDavid, één van de drie Auburn arrestanten, is in de gevangenis in hongerstaking gegaan. Dat maakte zijn advocaat op 8 maart bekend.
EricMcDavid1 (16k image)
EricMcDavid en zijn moeder
Eric werd op 13 januari gearresteerd in Auburn, California samen met Zachary Jenson en Lauren Weiner, door toedoen van een informant. Ze worden ervan verdacht leden van het Earth Liberation Front te zijn en worden beschuldigd van het voorbereiden van aanslagen op energiecentrales, telefoonmasten en faciliteiten van US Forest Service.
Klik op meer.

De reden van de hongerstaking is dat Eric veganistisch voedsel wordt onthouden, althans wat betreft het verstrekken van de juiste eiwitten. Dat hem het gevangenisvoedsel hem niet beviel, stelde hij al begin februari bij de gevangenisautoriteiten aan de orde gesteld. Dit werd toen opgevat als het begin van een hongerstaking wat niet het geval was.

Nadien had hij een gesprek met een gevangeniszuster die zich met voeding bezighoudt. Deze gaf aan dat Eric iedere dag twee proteïneshakes zou moeten krijgen. Eric doorliep vervolgens keurig alle formaliteiten in de gevangenis om dit gedaan te krijgen. Uitvoerig onderzoek van zijn familie wees uit dat de dokter echter niet had ingestemd met het verstrekken van de shakes, omdat er geen sprake zou zijn van een gezondheidsreden.

Eric meent dat het de verantwoordelijkheid van de gevangenis is om hem te voeden en stopte met het kopen van voedsel in de gevangeniswinkel. In een verklaring die hij naar rechter England schreef, staat: “Ik heb alles gedaan om veganistisch voedsel hier in de gevangenis te krijgen, maar zonder succes. Ik heb geschreven naar de medische staf van de gevangenis, heb verschillende bijeenkomsten gehad met de verantwoordelijken hier en alles er aan gedaan. Maar ze willen me om welke reden dan ook simpelweg geen veganistisch eten geven.

Zonder voedsel uit de gevangeniswinkel kreeg Eric geen eiwitten in zijn eten en leefde op brood en diepvriesvruchten. Zijn veganisme wordt niet serieus genomen. In zijn brief stelde hij: “… mijn veganistische overtuiging en moraal worden bezield door een manier van leven waaruit respect spreekt voor al het leven… Het is een ware ethische verhouding tussen mensen en andere levende wezens.. . het is gezonder voor mij en de planeet waar ik op leef.” Het is duidelijk dat de gevangenis waar hij verblijft, de Sacramento County Jail, daar niet zo mee zit.

Behalve het niet verstrekken van veganistisch voedsel zijn er meer zaken die Eric in deze gevangenis worden ontzegd. Allereerst mocht hij niet op borgtocht vrijkomen. Zijn advocaat heeft hiertegen beroep aangetekend. Verder mag hij niet deelnemen aan buitenactiviteiten en mag hij evenmin post ontvangen. Ook andere privileges die doorgaans aan mensen in voorarrest worden toegestaan, worden Eric ontzegd.

De steungroep van Eric roepen op om de gevangenis te bestoken met het verzoek om Eric McDavid (x-ref #2972521) veganistisch voedsel te verstrekken en brieven te sturen naar rechter England via de advocaat van Eric. Dat is:
Mark Reichel
655 University Ave. Suite 215
Sacramento, CA 95825

Vermeld bovenaan je brief de volgende gegevens:
Judge England
U.S. District Court, Eastern District of California-Sacramento
501 “I” Street
Sacramento, CA 95814

Het adres van de gevangenis is:
Sacramento County Main Jail
651 I Street
Sacramento, CA 95814

De steungroep van Eric is bereikbaar via dit mailadres. Hun website vind je hier.


Powered by Greymatter