Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/08/2006: "Anarchisme en Partijpolitiek (Deel III)"

Nu er balletjes zijn opgegooid over partijpolitiek, ontkomen we er niet aan om ook even de uitslag van de tot genoemde partijen mee te delen.
verkiezingen3 (24k image)
"We wisten al langer dat partijpolitiek niet deugt, afgezien van de APPD in Deutschland dus Lang leve het Anarchisme van de DAAD! Bomme, relle, moorde en dat allemaal gerechtvaardigd door de heilige revolutie"
Klik op meer voor de uitslagen.

"De uitslagen"

Amsterdam
Amsterdam Anders/ de Groenen: 1,9% afname van 1,6%

Niet gestemd: 49,2%

Den Haag
De Haagse Stadspartij: 2% afname van 0,8%
Stem Niet: 0,1%

Niet gestemd: 52,5%

Rotterdam
De Stadspartij: 1% afname van 1,5%
Vrijpartij: 0,2% 1e keer deelname

Niet gestemd: 42,8%

Blanco: In ieder geval ondergetekende.

"Op 7 maart, de dag van de verkiezingen, gaat de rOtterdamse dichter kO nOrderisk om 18:00 op de trappen van het stadhuis van rOtterdam na een korte (anarchistische) toespraak zijn stembiljet verbranden", zo liet Ko De Vrije eerder weten.


Nog opmerkelijk nieuws;
Na 5 burgemeesters en 8 wethouders in 4 jaar is dit in Delfzijl afgestraft met 20% blanco stemmers met een opkomst van 47,3%.
Even een snel rekensommetje. Bijna 10% van de stemgerechtigde bevolking heeft dus blanco gestemd.

Bron: NOS

Bas de Groot

7 Reacties


En Opheffen.nu heeft een zetel die het niet gaat bezetten in het Amsterdamse stadsdeel Centrum. Amsterdam Anders/De Groenen is op grond van hertelling alsnog zijn zetel in de centrale raad kwijt.
Toch moet mij van het hart, ondanks de bovengenoemde teleurstellingen (maar we hadden het al eerder over illusies) - dat de tendens "naar links" er op wijst dat een betrekkelijke meerderheid in Nederland geen zin heeft in marktfundamentalisme, xenofobe stemmingmakerij en jacht op minimumlijders. Rechts ziet zichzelf steeds als vertegenwoordiger van de Tijdgeest, maar dit blijkt onjuist. Ik was het ook bijna gaan geloven. Gematigd pak van mijn hart - jammer evengoed voor de kameraden...

zei: Prul op 09/03/2006 om: 02:31u

Enkele links naar andere sites over dit onderwerp.

http://eurodusnie.nl/haags-gedoe/verkiezingen-preventief-knuffelen-2.html

http://ovl.indymedia.org/news/2006/03/9758.php

http://www.indymedia.nl/nl/2006/03/34699.shtml

zei: Bas op 09/03/2006 om: 09:59u

@ Prul schrijft: "Toch moet mij van het hart, ondanks de bovengenoemde teleurstellingen (maar we hadden het al eerder over illusies) - dat de tendens "naar links" er op wijst dat een betrekkelijke meerderheid in Nederland geen zin heeft in marktfundamentalisme, xenofobe stemmingmakerij en jacht op minimumlijders."

Waar Prul deze veronderstelling op baseert, joost mag het weten. Feit is dat de kiezer weer massaal heeft gestemd op het middensegment, dus PvdA en CDA. Deze partijen hebben beslist geen linkse signatuur. Dat de PvdA en hun wel gezinde persmalloten beweren dat de partij links is, is nog tot daaraan toe. Dat Prul meedoet aan die volksverlakkerij is naief. slecht

zei: alex op 09/03/2006 om: 13:50u

Nee hoor, ik doe niet mee aan wat je volksverlakkerij noemt, alex. Meer dan een demonstratie tegen xenofobie kan het massaal stemmen op de Partij van de Aardolie niet zijn geweest. Het zegt iets over de betrekkelijke beschaving van de kiezers, niet over Shellmannetje Bos en zijn club. Hij draaide Chumbawamba als dj zag ik via een bovengenoemde link - wanneer komen ze hem taarten? huilen

zei: Prul op 10/03/2006 om: 01:37u

Bijna honderd jaar parlementaire geschiedenis vanaf het kiesrecht voor mannen en vrouwen sinds 1919 hebben na lange parlementaire strijd tussen linkse en rechtse partijen en hun achterban opgeleverd dat de partijen, die elkaar beconcurreerden de mensen van zich vervreemd hebben en met elkaar van GroenLinks tot VVD een ancien regime gevormd hebben, waarbij één keer stemmen in de vier jaar hen het koningslabeltje van democratie verschaft.

Momenteel barst het ancien regime uit z’n voegen. Ze verdeelt en heerst en van werkelijke democratie is geen sprake. Bovendien eist de markt van de politici, hun personeel, schaalvergroting. Vandaar de europese eenwording inc. europees leger en staatshoofd en zo zich steeds hoger en verder van de bevolking plaatsend en vervreemdend. Democratie is niet een keer stemmen in vier jaar op één en dezelfde kliek. Democratie is het volk dat beslist en dat begint juist met het tegenovergestelde van schaalvergroting; dichtbij mensen. Politici hebben zichzelf en hun ‘kunsten’ zo overgewaardeerd zodat het lijkt alsof het zonder hen kommer en kwel zou zijn. Hoe goed hebben ze zichzelf op de kaart gezet, de aandacht op zichzelf gevestigd. Als bedrijven maken ze mensen bang om vervolgens (als verlosser?) hun ‘diensten’ aan te kunnen smeren, uiteraard niet tegen minimumloon, maar conform marktpijzen, die hen en de (top)managers in bedrijven wel gunstig zijn, (oud) politici, waaronder sociaaldemocraten en overige (groen)linksen. Zie hier de keus die je als kiezer kan maken in zo’n systeem. Geen wonder dat je elke vier jaar weer bedrogen uitkomt.

Nu is de tijd aangebroken na een opeenvolging (in West-Europa) van absolutische koning- en keizerrijken tot parlementaire democratiën, waarin niet vorst, maar vertegenwoordigers besluiten nemen voor en over het volk, voor de volgende noodzakelijke stap in dit historische proces tot volledige vrijheid van iedereen: werkelijke democratie! Geen enkele bovensgestelde kaste meer, al dan niet door een druk op de knop, die vervolgens besluiten nemen, waar niemand op zit te wachten en die leiden tot een verstikking in bureaucratie aan ambtenaren en regeltjes, waarin je als ‘vrij’ mens als een lemming mag ronddolen. Waarin regels voor alles bepalen wat je waar wat wel of niet mag doen. Vrijheid en democratie voor vrije mensen is niet top-down, maar down-top, zo dicht mogelijk bij de mensen, zodat ze zelf deelnemen en beslissen over de zaken die hen aangaan en niet voor hen worden genomen door volksvertegenwoordigers.

zei: kO nOrderisk op 10/03/2006 om: 10:08u

Ik heb op de Haagse Stadspartij gestemd, omdat ik in een actiegroep zit, die deze zetel erg nuttig vindt. Meer dan een zetel wil ik niet. We hebben een club die basisacties stimuleert, en alles wat daaruit voortkomt op de AGENDA gooit, en daar komt niemand onderuit.
Het is een oude provotactiek, die hier WERKT.oke
Meer verwacht ik ook niet, en de partij evenmin.

Jan Bervoets

zei: jan bervoets op 10/03/2006 om: 19:28u

PS: Hebben we het over een partij, dan kunnen we beter denken aan Den Haag Leefbaar...

zei: jan bervoets op 10/03/2006 om: 19:33u


Powered by Greymatter