Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/02/2006: "Verkiezingsoverwinning Oeganda levert in ieder geval enkelen vrijheid op"

Bewakers van de gevangenis van Arua vonden het nodig zodanig te feesten afgelopen zaterdag over de overwinning van de zittende president dat ruim vierhonderd gevangenen gemakkelijk konden ontsnappen.

demowin (104k image)
De partij van Museveni viert feest
Klik op meer

Na de ontsnapping begon er een klopjacht die er toe geleid heeft dat zestig gevangenen weer opgesloten zijn. Onder de ontsnapten waren verscheidene mensen die van landverraad waren beschuldigd door het regime. Op de verkiezingsdag, 22 februari, wisten in het noorden van het land al tachtig mensen te ontsnappen uit een werkkamp omdat de bewakers het druk hadden met het bewaken van verkiezingsbureaus.
De president die herkozen is in verkiezingen waarbij voor het eerst meer kandidaten waren toegestaan (de man die tweede werd was kort tevoren uit de gevangenis gelaten en wordt waarschijnlijk opnieuw opgesloten) was oorspronkelijk Washington's man in Oeganda. De verhoudingen verzuren langzamerhand, en Museveni zoekt nu toenadering tot onder andere Iran. Anarchisten in Oeganda, die oorspronkelijk de verkiezingen een kans wilden geven, laten weten geen andere uitweg te zien dan de gewapende strijd.

De stem van anarchistisch Oeganda.


Powered by Greymatter