Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

03/01/2006: "Geen verheerlijking van oorlogsmisdadigers in Ysselsteyn"

Op zaterdag 4 maart organiseert de Anti Fascistische Actie-Nederland (AFA) een manifestatie bij de Duitse militaire begraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn bij Venray.
4maartbanner (5k image)
Diezelfde dag willen neo-nazi's op deze begraafplaats namelijk een ‘heldenherdenking’ houden.
Klik op meer.

De ‘heldenherdenking’ wordt georganiseerd door Blood & Honour, een internationaal samenwerkingsverband van neo-nazi skinheads. Na afloop van deze ‘heldenherdenking’ vindt er in de buurt van Antwerpen een Blood & Honour concert plaats. Voor Blood & Honour moet deze herdenking in het teken staan van “respect, loyaliteit en trouw” aan de daar begraven SS’ers. Met sprekers en de aanwezigheid bij de begraafplaats wil AFA een duidelijk signaal afgeven. Een signaal van afkeuring van de verheerlijking van het nationaal-socialisme en oorlogsmisdadigers. Een signaal van afkeuring van activiteiten door organisaties als Blood & Honour.

De geschiedenis van de SS
De SS (SchutzStaffel) was een paramilitaire organisatie die in het leven was geroepen door de National-Sozialistische Deutsche Arbeiter Partei (NSDAP). De taken van de SS bestonden voornamelijk uit het intimideren van politieke tegenstanders zowel buiten als binnen de NSDAP en het beschermen van Hitler. Om bij de SS te komen moest men bereid zijn ieder bevel op te volgen, moest je in een uitstekende fysieke staat verkeren en vanzelfsprekend het nationaal-socialistische gedachtegoed aanhangen.
In 1929 werd Heinrich Himmler aangesteld als leider van de SS en onder zijn leider zou de SS zich moeten ontpoppen tot een raszuivere knokploeg. Alleen atletische ‘ariërs’ kwamen nog in aanmerking om de SS te versterken. De SS groeide uit tot een organisatie waaruit vele specialistische eenheden voortkwamen. De SS had vele taken zoals bijvoorbeeld het bewaken van concentratiekampen, ook diende ze als elite-eenheid op het front. Na het eind van de Tweede Wereldoorlog werd de SS door het Neurenberg tribunaal als criminele organisatie bestempeld. Dit kwam onder andere door de vele oorlogsmisdaden begaan door de SS.

Blood & Honour
Blood & Honour wordt in 1987 opgericht door Ian Stuart Donaldson, zanger van de nationaal-socialistische rockgroep Skrewdriver. Deze band werd berucht door nummers als ‘White Power’, ‘Race and Nation’ en ‘White Warriors’. Blood & Honour werd opgericht om jongeren middels muziek te rekruteren voor het nationaal-socialisme. Door de combinatie van muziek en politiek probeert Blood & Honour jonge muziekliefhebbers te politiseren. Daarnaast kan Blood & Honour gezien worden als een belangrijke geldbron voor extreem-rechts. Met Blood & Honour concerten en de verkoop van CD’s worden vele honderdduizenden euro’s verdiend. Naast het genereren van geld voor de extreem-rechtse beweging is Blood & Honour ook actief als ordedienst/knokploeg voor extreem-rechtse organisaties en partijen. Met regelmaat vormen leden van Blood & Honour de ordedienst bij extreem-rechtse demonstraties, partijbijeenkomsten of nazi-concerten. In de 19 jaar dat Blood & Honour bestaat zijn haar leden aan de lopende band betrokken bij geweld tegen migranten, homoseksuelen en politieke opponenten. Dit varieert van bedreigingen aan anti-fascisten tot het gooien van brand- en spijkerbommen naar woningen en kroegen van o.a. migranten. Inmiddels zijn diverse Blood & Honour afdelingen en afsplitsingen verboden. Ook zijn er bij diverse aan Blood & Honour gelieerde platenlabels politie invallen geweest.

Onze manifestatie op zaterdag 4 maart begint om 13.30 uur bij de Duitse militaire begraafplaats aan de Timmermansweg in Ysselsteyn (gemeente Venray, Limburg).

Op de manifestatie laten wij met sprekers en met onze aanwezigheid horen dat wij deze openlijk verheerlijking van het nationaal-socialisme niet accepteren. Laat ook horen dat je deze openlijke verheerlijking van het nationaal-socialisme niet accepteert, kom 4 maart naar Ysselsteyn.

Meer informatie vind je op deze site.

1 Reactie


In enkele plaatsen doet een waarachtig openlijk nazistische partij mee aan de raadsverkiezingen volgende week, in Venray onder andere. Toch moeten deze mensen een beetje in de war zijn - de SS herdenken onder het Engelse motto Blood and Honour, nationalistje spelen onder het motto White Power - is de taal van de alte Kameraden niet
kühl genoeg soms?

zei: Prul op 02/03/2006 om: 12:54u


Powered by Greymatter