Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/26/2006: "Barricaden in Dublin"

Sráid Uí Chonaill, in het Engels O'Connel Street, Dublin 25 februari 2006.

oconnel (30k image)
Klik op meer

Nabestaanden van sektarisch geweld van de katholieke zijde (protestanten dus, de Oranjepartij) in Noord-Ierland (de zes graafschappen) gingen in de hoofdstad van de Ierse Vrijstaat demonstreren. Klaarblijkelijk kan dit nog steeds niet zonder een enorme onwaardige rel onder de dekmantel van het republikanisme. Ook een Palestijnse vlag was te zien. En een zwarte, zie hieronder. Niet speciaal iets om trots op te zijn. Wel opmerkelijk dat op zaterdag de belangrijkste winkelstraat van de binnenstad van Dublin door charges en brandende barricades onbegaanbaar is gemaakt voor winkelend publiek. En voor de demonstranten uit Noord-Ierland, die de medeplichtigheid van het Vrijstaatbewind aan sektarisch geweld in Noord-Ierland aan de kaak wilden stellen.
riot_13 (100k image)

(In de veronderstelling dat een zwarte vlag in Ierland inderdaad de betekenis heeft die wij er aan hechten. Dezer dagen in Irak en Palestina is het een symbool van rouw).
Bron: Indymedia Ierland

1 Reactie


Niet dwang leidt tot hoge produktie, laat staan individueel geluk, maar vrijwillige participatie met gevoel voor eigen verantwoordelijkheid. Een ieders talent moet niet opgeofferd worden aan de moloch, maar ingepast worden in een maximum aan verdiensten, zowel voor het individu als door zijn/haar werken aan allen. Eigen verantwoording van allen lijkt menigeen nu utopisch, maar let wel dat mensen vanaf hun jeugd gekneed worden tot weliswaar vrije, initiatiefrijke personen, maar tegelijkertijd ook tot gehoorzame mensen, die andermans orders uitvoeren, omdat daar nu eenmaal brood mee te verdienen valt. De eerste is al gedeeltelijk een verdienste, maar echt vrij ben niet als je opdrachten moet uitvoeren om te kunnen overleven, de tweede dient door ons en volgende generaties zo aangepast te worden, dat allen hun talenten kunnen ontplooien in dienst van zichzelf en voor allen zonder een ander te bevelen of door een ander bevolen te worden, laat staan van benodigdheden te worden buitengesloten. Hoe moet dat alles bereikt worden? Vooropgesteld zijn er geen dogmatische (wetenschappelijke) theorieŽn of formules, die gevolgd moeten worden. Alle bijdrages, wetenschappelijk of niet, zijn welkom, mits ze uitgaan van het principe van welzijn van en door allen, zonder persoonlijke verrijking ten koste van anderen, dwang etc. Echt denkende- en werkende vrije mensen zijn individueel en samen tot veel meer in staat! Het anarchisme is een symbool voor deze vooruitgang, geen dogmatische tiran. Een zwart(rode) vlag van een anarchist is een symbool voor het pad van de mensheid op weg naar een dergelijke invulling en indien zo ver hoeft er geen zwart(rode) vlag te wapperen, integendeel!

zei: kO op 26/02/2006 om: 22:42u


Powered by Greymatter