Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/26/2006: "Ontslagen Ierse Joanne Delaney heeft haar baan terug"

De wegens het dragen van haar vakbondsspeldje ontslagen Ierse Joanne Delaney heeft haar baan teruggekregen.
joanne_3 (18k image)
Solidariteitsactie voor Joanne die zelf rechts op de foto staat
De talloze acties bij de winkels van haar werkgever Dunnes dwongen het concern uiteindelijk haar ontslag in te trekken.
Klik op meer.

Drie maanden na haar schorsing die resulteerde in ontslag heeft de 22-jarige winkelbediende Joanne haar baan teruggekregen, nadat steeds meer organisaties waaronder de politieke partij Sinn Fein, pickets organiseerden bij de 87 filialen van het winkelbedrijf Dunnes. In Noord-Ierland werden deze acties opgezet door de anarchistische groep Organize!, weldra gesteund door andere organisaties die zich keerden tegen deze intimidatiepoging van werknemers.

Nadat haar vakbond, Mandate, besloot een campagne voor haar te starten, zei Joanne dat ze zich “verrukt was met deze beslissing van Mandate. Ik voel me erg gesteund door de klanten van de winkel in Ashleaf (waar ze was ontslagen) en de protesten door het hele land en in Noord-Ierland. Veel klanten van Dunnes tekenden de petitie ten gunste van Joanne. De internationale e-mail campagne richting het management van het winkelconcern resulteerde in duizenden protesten tegen haar ontslag.

Op vrijdag 24 februari kreeg Joanne tijdens een picket bij het Ashleaf-filiaal in Dublin een brief van het bedrijf waarin stond dat ze op maandagmorgen weer aan de slag kan. Over het verbod om een vakbondsspeldje te dragen in het kader van een ‘uniformbeleid’ van het concern werd met geen woord gerept. Ze zal het speldje gewoon weer op haar werkkleding dragen en dit maal in de wetenschap dat ze hierin wordt gesteund.


Powered by Greymatter