Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/25/2006: "Reclaim the Streets bezet Spuiplein Den Haag"

Onder het motto ‘Reclaim the Streets’ nam de Haagse Stadspartij vandaag het Spuiplein in bezit.
SitinDenHaag1 (34k image)
Skaten over de balk
Het Haagse Spuiplein als ontmoetingsplek en pleisterplaats van skaters en andere ‘urban culture’ groepen staat namelijk onder druk.
Klik op meer.

Het gebruik van de openbare ruimte in de stad staat steeds verder onder druk. Samenscholings-, alcohol-, blow- en skateverboden. Identificatieplicht en permanente camerabewaking. Preventief fouilleren. De lucht die door het autoverkeer steeds smeriger wordt, het volbouwen en afsluiten van openbare ruimte, de afnemende tolerantie ten opzichte van afwijkende groepen op straat, het is de Stadspartij een doorn in het oog.

Vandaar dat vandaag het Spuiplein het toneel was van een vrolijke manifestatie om te laten zien dat het ook anders kan. Een deel van het plein kreeg de bestemming van een openbare huiskamer waarin banken, stoelen, tafels, lampen en enkele plantjes voor een gezellige sfeer zorgden. Een geluidsinstallatie zorgde voor de juiste muzikale omlijsting en opbeurende praatjes. Een Antilliaanse meidengroep rapte een nummer.
SitinDenHaag2 (38k image)

Op de actie werd door het publiek overwegend enthousiast gereageerd. Velen bleven even staan kijken, maakten een praatje en dronken al dan niet een beker koffie of thee. De dag was er naar: het was weliswaar winterskoud maar geheel zonovergoten tegen een strak blauwe hemel. De immer aanwezige skaters namen de huiskamer meteen in gebruik. Diverse objecten werden gebruikt om er overheen te duiken.
SitinDenhaag3a (32k image)

Voorts kon het wooncomplex de Zwarte Madonna worden bezichtigd. Voor het behoud van dit met sloop bedreigde reusachtig gebouw zet de Stadspartij zich al geruime tijd in. Ook vond er een excursie plaats bij de nabij gelegen kerk waar Spinoza ligt begraven. Bij de ‘Over de Balk’-verkiezing kon op het meest verkwistende Haagse politieke project worden gestemd.
SitinDenHaag4 (28k image)

De manifestatie verliep geheel probleemloos, de politie legde geheel tegen de gewoonte in de aanwezigen geen strobreed in de weg.

(De foto's zijn gemaakt door onze fotograve Jettricks)

1 Reactie


SAVE SPUI FOR SKATEBOARDING!!!

zei: Jeffrey "agga" op 04/03/2006 om: 02:17u


Powered by Greymatter