Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/24/2006: "Om de democratie te redden moesten we haar afschaffen"

Het vaderland moet verdedigd worden tegen de aanvallen van extreem-links en extreem-rechts. De president, de dochter-van, is zelf via een verkapte staatsgreep op haar plaats komen te zitten. Demonstraties zijn de afgelopen uren met grof geweld van de straat geslagen.

filipp (33k image)
Klik op meer

Weet u dat ik laatst dacht: je wordt nou nooit meer eens wakker met het nieuws en dan is er een bericht over een lekker-ouderwetse staatsgreep. Het is ofwel oorlog of studentikoze massa's die betaald-spontaan wekenlang met kleurige vlaggen wapperen. Vandaag 24 februari 2006 was het evenwel raak op de Filippijnen. Net nu men daar de twintigste verjaardag ging vieren van de volksopstand die een einde maakte aan het noodtoestandsbewind van Marcos, verklaart president Arroyo - de noodtoestand. Om te voorkomen dat er een militaire staatsgreep wordt gepleegd pleegt zij een militaire staatsgreep. De laatste keer dat we zoiets hoorden kwam het uit een ander middelgroot Aziatisch land, Pakistan, en dat was alweer in 1999. Vermoedelijk blijven de Filippijnen een goed bondgenoot in de Lange Oorlog. Het inpikken van land door de katholieke elite van islamitische keuterboertjes op Mindanao kan gewoon doorgaan - oorlog tegen de terreur, weet u wel?
De best vrolijk aandoende anarchistische beweging van de Filippijnen - zie de foto - is (nog?) niet in de lucht. We wachten af in enige bezorgdheid.


Powered by Greymatter