Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/22/2006: "De macht aan de straat, dat kan niet!"

Hier is hij dan de vertegenwoordiger van de dictatoriale schijndemocratie.
Maar hoe kan het ook anders als je van de Christelijke Democratische Partij bent, er is voor hen maar een heerser in de volgende hiarchische volgorde:
God
Jezus
Paus
Balkenende
Bij Lansing ontbeekt helaas het aureooltje boven zijn hoofd en zodoende miste hij de boot in het grote politieke theater en al helemaal om de gehele dictatuur op te eisen.
lansink2 (7k image)
25 jaar geleden ontbrandde in Nijmegen een van de grootste krakersrellen aller tijden: de Pierson.
Inzet: een parkeergarage in het centrum van Nijmegen in ruil voor huizen.

Druk op meer.

Lansing was de sterke man van het CDA tijdens de affaire-Pierson in Nijmegen
Wellicht is hij nooit meer zo'n grote speler in de politiek geworden omdat hij de strijd om de macht verloren heeft van de straat.
Er staat immers geen autogarage in de Piersonstraat maar nieuwe huizen en een herdenkingsbeeld.

In de jaren '80 was het net zo treurig gesteld met de woningnood als nu (misschien zelfs wel minder erg) enkel met dat verschil dat toen de huizen nog enigzins betaalbaar waren.

Het is jammer dat heden ten dagen met de Politiek nog erger is gesteld dan in de jaren '80.
De oren van de heersers zijn verder dichtgeslibd en het vertrouwen van het volk in de gevestigde orde is tot een dieptepunt gedaald.
En wat nog veel vervelender is, is dat de bereidheid om actie te voeren tegen asociaal beleid net zo veel minder is geworden als omgedraaid het vele oorsmeer in politieke oren.
Misschien draait de wind ooit en bouwen we een barricade om het binnenhof van wattenstaafjes.
De Pierson is een goed voorbeeld van hoe de straat het van de gevestigde orde kan winnen.

Tanks

De Gelderlander besteedt op zijn website enkele artikelen over De Pierson.
Heb je interesse om wat te lezen over deze roemruchte periode in Nijmegen surf dan naar:
De Gelderlander over de Pierson

4 Reacties


Maar hoe zat het nou met de rol van die politie-infiltrant, Cees van Lieshout, bij de ontruiming? Liep hij daar alleen te filmen of was hij ook een belangrijk aanjager bij het oprichten van de barricaden? Shit, heb hier dat boek, 'Operatie Homerus', niet bij de hand...

zei: duh op 22/02/2006 om: 19:37u

Is het echt al een kwarteeuw geleden dat mijn lief tot mijn opluchting opbelde dat ze zonder verwondingen aan de tanks was ontsnapt over de barricade heen? Oh does not time fly...
Of er nu geprovoceerd is of niet - het lijkt mij van niet - het resultaat is zoals Bolus schrijft: huizen wel gesloopt, maar garage op grond van alle verzet niet gebouwd. In lawaaiig Amsterdam is zo'n resultaat niet behaald in die roemruchte jaren.

zei: Prul op 22/02/2006 om: 21:20u

"In lawaaiig Amsterdam is zo'n resultaat niet behaald in die roemruchte jaren." Pardon? ik vind het prima om te blijven schoppen tegen die arrogante amsterdammers, maar het moet niet ten koste van de waarheid gaan. Vooral omdat je dan wat belangrijke overwinningen over het hoofd ziet. Aan de Keizersgracht bijvoorbeeld, staan een paar prachtige panden die helegaal nooit ontruimd zijn (terwijl er een gerechtelijk ontruimingsbevel lag). Er wonen geloof ik nog steeds woongroepen in. En zo is de stad bezaaid met voormalige gekraakte en daarna gelegaliseerde panden, waarvan vaak zelfs de huidge bewoners de geschiedenis niet kennen.

zei: Kees op 23/02/2006 om: 11:54u

Goed Kees - ik dacht meer aan de metro, maar je hebt gelijk.

zei: Prul op 23/02/2006 om: 14:05u


Powered by Greymatter