Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/18/2006: "Uitingen van beschaving"

Frisse tiepjes, nietwaar? Rechts van Berlusconi is nog ruimte, en daar zit [sinds enkele uren dan toch nog ex-]minister Calderoli. Lid van de Lega Nord, de partij die het Zuiditaliaanse woord pizza, toch ook niet geheel onbekend buiten Italië zelf, wil vervangen door een goed-Italiaans woord voor zoiets als "gebakken boerenkinkelbrood".

claderoli (9k image)
(Kanttekening bij de aanvulling: klaarblijkelijk is een politicus die zich misdraagt in Italië minder houdbaar dan in Nederland)
Klik op meer

Deze minister voor institutionele hervorming - is dat zoiets als Pechtold? - demonstreerde in november bij de ambassade van Iran, een land dat zoals hij daar verklaarde het op de Beschaving gemunt heeft. Dit staaltje van historische kennis wordt dezer dagen aangevuld doordat hij in t-shirt rondloopt waarop de beruchte Deense cartoons staan afgebeeld. Dit figuur vindt deze beledigende afbeeldingen een hoogtepunt van beschaving die verdedigd moet worden.

Misschien moeten de te donkere - naar de smaak van de Lega Nord - "Zuiditalianen" maar eens overwegen of ze echt met zulk tuig in een land willen wonen en er nog door geregeerd worden ook.

Nu we het toch over die cartoons hebben - het is wel geinig dat in Israel een wedstrijd wordt gehouden in het maken van antisemitische cartoons. Waarom dit aan "hun" overgelaten?
Dit is er een:

ubiica (2k image)
Bron
Deze afbeelding is duidelijk ontleend aan een cliché, in de letterlijke betekenis, van de anarchist die een mes bij de hand heeft en een pistool afschiet. Misschien weet u welke afbeelding bedoeld wordt. Dit cliché is en wordt gebruikt in anarchistisch drukwerk.

Tip: Ran HaCohen


Powered by Greymatter