Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/16/2006: "Antilliaanse kinderen - onder anderen - dienen weggeaborteerd"

Een tijdje geleden noemde ik 's werelds grootste haven fascistenstad nr. 1 van Nederland. Dit ook wel in de wetenschap dat lang niet iedereen in Rotterdam fascist is. Maar laten we zeggen dat we dit dan wel over een week of drie duidelijk moeten merken.


Hieronder een citaat uit het Nederlands Dagblad - het zijn opmerkelijke tijden dat we zo'n krant moeten citeren. Het gezag in Rotterdam spreekt.

portrot (54k image)
The port of Rotterdam orders itself to to Europe; the life of undertakers tumbles not with
Klik op meer

Zwangere verslaafden, verstandelijk gehandicapten en Antilliaanse tienermeisjes moeten indien nodig gedwongen een abortus ondergaan. Dat stelt de Rotterdamse wethouder Van den Anker (Volksgezondheid). ,,Soms is het beter dat je zegt: 'dit kind mag gewoon niet geboren worden'.''Van den Anker, wethouder van Leefbaar Rotterdam, bracht haar ideeƫn over gedwongen abortus gisteren naar buiten bij de publicatie van nieuwe cijfers over kindermishandeling in de Maasstad. Daaruit bleek dat 796 van de tienduizend ondervraagde kinderen verklaarde te zijn mishandeld. 288 zeiden seksueel misbruikt te zijn. ,,In Nederland is zwangerschapsonderbreking en gedwongen anticonceptie een taboe'', stelt Van den Anker.

Als het aan haar ligt, verandert dat en wordt gedwongen abortus en anticonceptie voor een bepaalde doelgroep mogelijk. Van den Anker: ,,Het gaat om kinderen van verslaafde ouders, Antilliaanse tienermoeders en verstandelijk gehandicapten. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de kans dat deze kinderen een onaanvaardbaar en aantoonbaar risico lopen om zonder liefde en affectie, in een sfeer van geweld, verwaarlozing, mishandeling en seksueel misbruik op te groeien.''

Door ongeboren kinderen van deze ouders te aborteren wordt dat probleem verminderd, stelt de wethouder. ,,Hulpverleners kunnen heel goed inschatten wanneer het faliekant misgaat. Als een aan drugs verslaafde, HIV-positieve vrouw zeven weken zwanger is, waar zijn we dan mee bezig als we daar niets mee doen? Ik ben niet zo christelijk dat ik die ongeboren vrucht 'leven' vind. Het risico dat het fout gaat met dat kind als het eenmaal wordt geboren, is veel te groot.''

3 Reacties


Is die wethouder dom of gewoon dom. boos, grr

zei: Bolus op 16/02/2006 om: 21:53u

rot-je-merde

zei: jacques op 17/02/2006 om: 21:30u

Ach LR wethouders trekken wel vaker hun scheur open voordat ze nadenken. Maar na vanavond Nova gezien te hebben moet ik tot de conclusie komen dat dit een 'weloverwogen' besluit is. (Ik was het zelfs for-once met mevr. Jorritsma eens vanavond betreffende haar vergelijking)
Overigens op de LR website gonst het van de afkeuring. Het
Ik kan me niet anders voorstellen dan dat dit ze veel gaat kosten. Wellicht nog meer dan een Pastors die andermaal Marokko achterlijk noemt. We zullen zien.

zei: nonutopia op 17/02/2006 om: 23:29u


Powered by Greymatter