Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/14/2006: "Desnoods opnieuw naar Kalkar"

Tegenstroom oftewel WISE start vandaag 14 februari een petitie en een reeks demonstraties tegen het aanzwellend lawaai over kernenergie. Onze Sunny Valentine:

zonnetje (69k image)
Klik op meer

Hier kun je de online petitie tekenen.
Motivatie:
In heel Europa voert de nucleaire industrie een promotie- en lobbycampagne om het publiek ervan te overtuigen dat kernenergie de oplossing is voor klimaatverandering en het alsmaar groeiende energiegebruik.
Er vindt modernisering plaats van bestaande kerncentrales en hun bedrijfsvergunning wordt verlengd. Na jarenlange moratoria worden nieuwe centrales gebouwd of overwogen, zoals in Finland, Frankrijk en Groot Brittanniƫ. En ondanks het feit dat veel EU lidstaten en hun inwoners niet voor kernenergie zijn, verplicht het Euratom Verdrag alle EU landen om kernenergie te promoten.

En verder:

Kernenergie, waarom ook alweer niet?
Kernenergie:

1) Produceert nog steeds levensgevaarlijk afval
(dat vele generaties radioactief blijft)

2) Is erg duur
(en zou geen moment overleven zonder subsidie van uw belastinggeld)

3) Zit binnenkort zonder uranium
(over 50 jaar als de kernenergie-productie op het huidige niveau blijft)

4) Veroorzaakt ernstige ongelukken met radioactieve straling
(minstens 22 sinds de Tsjernobyl-explosie in 1986)

5) Betekent kernwapens
(door de verspreiding van nucleaire technologie)

6) Stoot ook CO2 uit
(van wieg tot graf evenveel CO2 als een moderne gas-centrale)

De oplossing is volledige concentratie op energiebesparing, efficiёnt gebruik en duurzame energie zoals windenergie, zonne-energie en biomassa. De technologie is beschikbaar, betaalbaar en het levert banen op. We kunnen het ons niet veroorloven nog langer te wachten!

20 jaar geledenā€¦
Weet u nog: Tsjernobyl 1986?

Site over gevolgen van en acties rond "twintig jaar Tsjernobyl"

1 Reactie


Kalkar?
Weer naar Kalkar? Dat is dus precies het probleem, dat iedereen na Tsjernobyl dacht dat we gewonnen hadden en niet meer oplette.
In 1989 (!) is besloten Kalkar niet in bedrijf te brengen. De laatste keer dat we masaal naar Kalkar gingenwas in 1982, 2 oktober om precies te zijn. Daarna is er geen demonstratie meer gweest omdat steeds duidelijker werd dat het een flop was en nooit in bedrijf zou komen.
Enkelen zijn daarna nog wel 'ns geweest, omdat H van der Most het complex heeft omgebouwd tot pretpark, maar ook dat is en flop.
dirk

Ps. wil je toch ergens naar toe? Dat kan: 22 april, 20 jaar na Tsjernobyl, demonstratie bij de uraniumverrijkingsfabriek in Almelo.
Stop kernenergie!

zei: dirk op 15/02/2006 om: 16:51u


Powered by Greymatter