Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/14/2006: "Pech - net niet de helft..."

"Niet verkiezingen zijn belangrijk, maar wat erna van gemaakt wordt," heeft een neoconideoloog in alle eerlijkheid toegegeven. De pro-Iraanse sjiieten net geen meerderheid in Irak na lang tellen. De "kandidaat van de armen" in Haïti - ook net niet de nodige vijftig procent na de telling om meteen gekozen te zijn in de eerste ronde. De kiezers nemen het niet, de bezettingsmacht wil Haïti maar weer laten bespreken in de Veiligheidsraad.
Tutuopdak (27k image)
Desmond Tutu spreekt de boze menigte toe vanaf het dak van een hotel waar de stemmen geteld worden
Klik op meer

In Oekraïne en Georgië was genoeg lawaai van de straat met het nodige geld van de VS-belastingbetaler voldoende om de door Washington gewenste kandidaat alsnog in het zadel te krijgen - dat "onze man in Tbilisi" met 96% van de stemmen werd gekozen wordt dan plotseling helemaal niet genant gevonden.

René Préval, oud-medestrijder van de door de VS gedeporteerde gekozen president Aristide, is niet de man die de VS aan de macht willen zien in Haïti. Zijn voorsporng in de tellingen slonk al snel van meer dan zestig procent naar net niet genoeg om bij de eerste keer gekozen te zijn. In Haïti weet men het wel weer wanneer men voor de zoveelste keer er gewelddadig tussen genomen wordt. VN-militairen openden maandag het vuur op demonstranten, waarbij tientallen gewonden en een dode vielen.
Het luxehotel in Port-au-Prince waar de bezettingsmacht stemmen aan het tellen was werd bestormd en bezet, men vermaakte zich in het zwembad terwijl de VN-types angstig weggekropen waren. Voormalig Zuidafrikaans aartsbisschop Tutu was de enige die niet vluchtte en die kalmerende woorden tot de woedende mensigte richtte - blijkbaar met resultaat.

Juist op de dag waarop de staatsmedia meieren over de zogenaamde cederrevolutie in Libanon (nog zo'n CIA-opzetje) zullen we meer geweld kunnen waarnemen tegen mensen die protesteren tegen echt vervalste verkiezingsuitslagen. Het is dan ook maar Haïti, het armste land van het westelijk halfrond - en dat dit nog lang mag blijven van de Internationale Gemeenschap.


Powered by Greymatter