Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/12/2006: "Nieuws als gelukkig toeval"

Stop de persen! was het parool bij menig staatsdagblad eerder deze week. George W. onthulde dat een vreselijk complot van Al-Qaeda was voorkomen. "Ze" wilden deze toren invliegen.

libtower (40k image)
US Bank Tower, Los Angeles, ook bekend als Library tower
Klik op meer

De terrorist die dit alles van plan was te organiseren was gearresteerd in een niet nader aangeduid Zuidoostaziatisch land.
Het opmerkelijke van het hele verhaal was dat het moest illustreren hoe goed het gaat met de Oorlog Tegen Het Terrorisme. De gebeurtenissen die niet hadden plaatsgevonden hadden evenwel plaatsgevonden in 2002 - begrijpt u wel?
Waarom dit deze week bekendmaken? Om de aandacht af te leiden van de Deense-cartoontoestanden?

Er is een andere verklaring. Hiervoor moeten wij terug naar het schandaal Plamegate dat niet breed wordt uitgemeten in de staatsmedia. In 2003, kort na de invasie in Irak, schreef de diplomaat Joseph Wilson dat het verhaal dat Irak uit was geweest op uranium voor het maken van De Bom van begin af aan leugen en bedrog was geweest. Hij was op onderzoek uit geweest in Niger, waar de uranium zogenaamd gekocht zou worden, en had gee nenekele aanwijzing gevonden. Het VS-regime was zo dankbaar voor zijn openhartigheid dat het in de pers liet uitlekken dat Wilsons echtgenote een CIA-spionne was die zich bezighield met het in de gaten houden van nucleaire plannen van andere landen. Haar naam: Valerie Plame. Weg dekmantel, weg spionage van de CIA. Omdat George W. voortdurend hamert op het feit dat de VS in oorlog zijn duidelijk landverraad. Maar door wie?
Eind vorig jaar moest de chef staf van de vice-president, Lewis Libby, aftreden, omdat hij onder zware verdenking stond voor dit verraad. Maar zoals het een oorlogszuchtige held betaamt heeft hij zich intussen beroepen op bevel van hogerhand. Het lekken moest van de baas. Wie zou de chef staf van de vice-president bedoelen? Twee keer raden, en waarschijnlijk twee keer goed.
Dit nieuws kwam uit eerder op de dag, 9 februari, waarop Bush met zijn onthulling over de Library Tower kwam. Wat een gelukkig toeval!

1 Reactie


Iedereen die enigszins deskundig is in de VS gelooft helemaal niets van het hele verhaal (anders zou Bush wel met harder bewijs tevoorschijn zijn gekomen). Zelfs ambtenaren die dicht bij het vuur staan: "it didn't happen":
http://www.latimes.com/news/nationworld/nation/la-na-bush10feb10,0,5959471.story?page=1&coll=la-home-headlines

zei: kees op 12/02/2006 om: 15:50u


Powered by Greymatter