Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/12/2006: "Schandaalblad van Rupert Murdoch kondigt martelvideo aan"

The News of the World is een zondagsblad dat zich in het algemeen bezighoudt met spannend nieuws over het echtpaar Beckham of de zusjes Minogue. Vandaag heeft het een video, waarvan beelden worden afgedrukt, van Britse militairen die gierend van de lach Iraakse gevangenen mishandelen.

helden (7k image)
Commentaarstem: Oh yes, oh yes, you're gonna get it. Naughty little boys. You little f*ers, you little f*. DIE'
Klik op meer

De Old Labour-gezinde Daily Mirror had twee jaar geleden foto's van Britse militairen die zich misdroegen tegen Iraakse gevangenen. Eigenlijk was het voor niemand echt verrassend dat dit plaatsvond, het verrassende is hooguit dat het gefotografeerd of gefilmd wordt en vervolgens aan "de media" wordt doorgegeven. Merkwaardigerwijze bleken de foto's niet naar waargebeurde martelingen te verwijzen. Hoofdredacteur Daily Mirror af door de zijdeur...

Het martelen van vier Iraakse tieners in Basra zou twee jaar geleden gefilmd zijn als leuk videootje voor thuisgebruik.
Het verrassende van het verhaal is dat het News of the World een krant is van het Murdoch-imperium, eigendom dus van de Australische tycoon en herboren chrtisten, vriend van Bush en Blair, "conservatief" voorstander van zoveel mogelijk oorlog in het Midden-Oosten, om fiscale redenen als goed patriot VS-burger geworden. De videobeelden moeten dus wel echt zijn. De prangendste vraag is: waarom zou Murdoch dit laten publiceren? Gaat het allemaal niet helemaal meer naar wens in Irak?
We wachten af.

Wie de video wil zien: op eigen risico.


Powered by Greymatter