Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/11/2006: "Anarchisten gearresteerd in Barcelona"

In Barcelona werden donderdag 9 februari drie jonge anarchisten gearresteerd.
Barcelona283 (15k image)
Ze worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij twee brandstichtingen en verstoring van de openbare orde.
Klik op meer.

s Ochtend vroeg werd de eerste gearresteerd toen hij uit zijn werk kwam. Hij werd vervolgens overgebracht naar zijn huis waar een huiszoeking volgde en een tweede persoon, de Italiaan Max, werd aangehouden. Deze jongen werd dezelfde avond na twaalf uur te hebben vastgezeten weer vrijgelaten. Later op de dag werd een derde jongen gearresteerd toen hij zijn woning in het centrum van de stad verliet.

Het tweetal wordt beschuldigd van brandstichting bij het bedrijf CIRE, een staatsbedrijf dat in de Catalaanse gevangenissen de arbeid van gevangenen exploiteert. Ook zou er door hen brand gesticht zijn bij de bank Sabadell.

De volgende dag vond er in het centrum van Barcelona een demonstratie plaats waaraan zon 150 mensen deelnamen die de vrijheid eisten van de twee gearresteerde anarchisten. De anarchistische beweging in de Catalaanse stad beschouwt de arrestatie van het tweetal als een reeds langer durende aanval op de anarchistische beweging. Vier andere anarchisten uit Barcelona zitten sinds september 2003 zonder dat er een rechtszaak heeft plaatsgevonden.

De twee anarchisten die nu zijn gearresteerd, Ruben en Ignacio, worden in volledige isolatie gehouden in het hoofdkwartier van de Catalaanse politie. Morgen vindt er in Barcelona een nieuwe demonstratie voor de vrijlating van het tweetal plaats. Inmiddels (zaterdag 11 februari) zijn ze aan de rechter voorgeleid die besloot dat ze voorlopig vastgehouden zullen worden.


Powered by Greymatter