Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/11/2006: "De een mag, de ander niet"

Terwijl de zogenaamde Internationale gemeenschap lawaai maakt over Iran begint de Braziliaanse regering over enkele weken haar programma met betrekking tot uraniumverrijking

resendeGeral (26k image)
De opwerkingsfabriek van Resende
Klik op meer

Braziliƫ is wat voorraden uranium bertreft het zesde land ter wereld. Het stelt er een eer in zelf een industrie van uraniumverrijking te hebben. Het sluit zo aan bij de andere acht landen die zich hiermee bezighouden: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, China, Duitsland, Frankrijk, Japan, Nederland (!) en Rusland. Pikant: in 2004 heeft Braziliƫ de inspecteurs van de IAEA de deur gewezen omdat zij dezen beschuldigden van industriƫle spionage. Dit is in der minne geschikt.
De regering van Iran heeft in datzefde jaar vrijwillig afgezien van verdere werkzaamheden op het gebied van uraniumverrijking, maar is hier nu op teruggekomen onder invloed van de herrie die in Washington geschopt wordt.

Vanuit ecologisch oogpunt is zowel de Braziliaanse als de Iraanse activiteit op het gebied van kernenergie zachtgezegd betreurenswaardig. Maar merk op hoe de Moraal van de Internationale Gemeenschap (d.i.: de VS en zijn bondgenoten) gehanteerd wordt.


Powered by Greymatter