Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/10/2006: "Vooruitgang en vrijheid voor het internet gepredikt"

Tot nu toe zijn het plannen die in de VS gesmeed worden, maar waarom zou het bij plannen voor dat land alleen blijven? Telefoon- en kabelmaatschappijen prediken het eindelijk toepassen van de Vrije Markteconomie op het internet: u leest dit stukje op de Vrije? Afrekenen alstublieft!
foon (5k image)
Klik op meer

Het is toch bespottelijk dat telefoon- en kabelmaatschappijen handenwringend moeten toezien hoe iedereen maar 'content' levert of leest en kijkt op het internet alsof het zo hoort in de Markteconomie? VS-telefoon- en kabelmaatschappijen zinnen op een strategie om leveringen te vertragen en te versnellen alnaargelang men betaalt, en om af te laten rekenen per surfklik en zelfs per email. Er zouden platina, gouden en zilveren toegangsniveaus tot internet moeten worden ontwikkeld waarmee de toegang gereguleerd wordt. De Progress and Freedom Foundation, een denktank (naam in de geest van 1984) gesubsidieerd door de telefoonmaatschappijen Comcast, Verizon, AT&T en andere mediamaatschappijen stelt in verband met het opstellen van glijdende schalen voor internettoegang: Prijsdiscriminatie is de motor van de kapitalistische markteconomie. Het moet maar eens afgelopen zijn dat Yahoo!, Google en dergelijke zomaar van "onze" kabels en telefoonlijnen gebruik maken en gratis gelegenheid voor content en mail bieden.
U bent gewaarschuwd. Lees hier meer [in het Engels].

Het nogal hypocriete gehuil over met name Google in China lijkt een ideologische massage om eindelijk eens af te rekenen met het medium dat zowaar nog ruimte biedt voor nieuws dat niet in krant, op radio of televisie komt, of voor opinies waarvoor hetzelfde geldt. Waakzaamheid is geboden.

1 Reactie


In het land van de onbegrensde mogelijkheden is lokaal telefoneren gratis. Dus er zijn daar ontiegelijk veel modem gebruikers die volledig gratis content binnen halen. Wellicht dat deze plannen daar een uitvloeisel van zijn.
Hier in europa betaald bijna iedereen al een abbo bij een provider.
Dus ik verwacht niet dat dezelfde aanbieders daar nog een schepje bovenop willen doen.

zei: Bolus op 10/02/2006 om: 09:35u


Powered by Greymatter