Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/09/2006: "Oproep over het scheefwerken"

De diverse regeringen van de afgelopen tijd braken zich het hoofd wat je moet doen tegen "scheefwonen" - iemand die een goed inkomen heeft en dan naar de zin van de machthebbers te weinig huur betaalt. Een idee hierover was speciaal voor dat soort mensen de huur van het krot te verhogen. Krotten zijn voor de laagstbetaalden, dat is algemeen bekend.
Je hoort De Geus en dergelijke nou nooit over mensen die hoogopgeleid zijn en onder hun niveau werken en die eigenlijk maar betaald moeten worden naar hun opleiding. Hoe vreemd is dit? Wel kletsen over scheefwonen, niet over scheefwerken. Uit de diepten van het internet bereikte ons deze oproep. Wie weet maakt het wat uit.

apedokter (8k image)

Klik op meer

SCHEEFWERKERS VAN NEDERLAND, VERENIGT U!

Wat is scheefwerken? We hadden het ook liever misschien een andere naam gegeven, maar er is zoveel sprake van "scheefwonen" dat we dit als geuzennaam willen hanteren. In afwachting misschien van een beter woord en dus ook een betere naam.

Scheefwerken is wat je doet als je aanzienlijk hoger opgeleid bent dan waarvoor je (weer eens) moet solliciteren. Of het is wat je doet als je bent aangenomen. "U heeft mbo-werk- en denkniveau" (of op de populaire toer: "Je hebt..." - van De Geus moet je daar als vijftigplusser toch ook beslist op ingaan om TPG Post aan omzet te helpen).
Nee, u heeft een academische opleiding achter de rug, of hbo, maar degene die de baan aanbiedt heeft ook liever geen mbo'er als hij of zij iets "beters" kan krijgen.

Door deze gang van zaken, die sinds de donkerste dagen van het eerste kabinet-Lubbers gewoon is geworden, wordt eigenlijk iedereen gedegradeerd. De mbo'er wordt weggeconcurreerd. De werkgever (hiervoor gebruiken we eigenlijk liever ook een ander woord, maar we moeten begrijpelijk blijven) heeft op een koopje iemand die hij of zij "beter" vindt dan de mbo'er.

Die zit werkloos te wezen, en jij zit dierentuingedrag te ontwikkelen achter de computer - waar zullen we nu weer eens op internet naar gaan kijken? Want zo gaat het als je werk doet dat bij gebrek aan uitdaging in feite als een afstompende kooi fungeert.

Komt het jou/u bekend voor? Laat het weten!

Wie weet of we - als we met zovelen zijn, wat wij vermoeden, een vuist kunnen maken!

Email Scheefwerk.

(Door mij enigszins geredigeerd - CPl).

1 Reactie


Het komt er op aan de loonarbeid zelf af te schaffen. Als het bestrijden van "scheefwerk" hiertoe bijdraagt: prachtig. Zoniet - tja, wat dan? Er valt meer over te zeggen, dat komt later hopelijk.
Voor de Duitslezenden: Manifest gegen die Arbeit.

zei: Prul op 09/02/2006 om: 22:43u


Powered by Greymatter