Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/08/2006: "Nieuws uit het Jutland van Europa"

Vrijheid van meningsuiting, zoals in Nederland "gegarandeerd" door artikel 7 van de Grondwet, geldt altijd ten opzichte van de overheid die in de vorm van leger, politie, gevangeniswezen en meer tenslotte altijd de macht heeft het vrije woord het zwijgen op te leggen. Maar de angst voor wat geen overheid is wordt hoog opgespeeld dezer dagen in het zich noemende vrije westen.

cartoonportets (25k image)
Klik op meer

We mogen ons in feite wel bergen, nu George W. Bush het internet tot "vijandig gebied" heeft verklaard.
Alle kabaal over de "vrijheid" om wat fluttekeningetjes te plaatsen die als beledigend worden opgevat door miljoenen mensen gaat er aan voorbij dat geen overheid de Deense krant Jyllands-Posten iets in de weg heeft gelegd. Moslims zijn boos. Het is maar de vraag of de mensen die demonstreren over de hele wereld de desbetreffende tekeningen hebben gezien.
Maar er zijn wel wat vragen. De Deense krant waarover het gaat staat geheel achter de Volkspartij die de vreemdelingenhaat predikt. Klaarblijkelijk schaarde dit blad zich in 1933 achter Adolf Hitler - vrijheid van meningsuiting, zeker... De redacteur die de cartoons heeft geplaatst heeft goede contacten met neocons in Washington, speciaal met CampusWatch, de organisatie die in de gaten houdt dat de Ware Waarheid over Israel wordt verkondigd op de universiteiten (de bekende riedels over de oproep aan de Palestijnse Arabieren "maar even" te verhuizen in 1948, enzovoort). Apologeten van Hitler en Israel... en plaatsers van de gewraakte tekeningen. Zie hier (in het Engels) hoe de held van de vrije meningsuiting Flemming Rose, de bedoelde redacteur van Jyllands-Posten schrijft over "de islam". Fris figuur?
De beelden die ons vertoond worden van de demonstraties in de islamitische wereld getuigen zeker van massahysterie. Maar er is stellig something rotten in the state of Denmark.
teheran1 (8k image)

Tip: Antiwar.

5 Reacties


Kom nou net als die linkse satirische Franse krant gewoon op voor de vrijheid van meningsuiting.
Het valt toch niet te ontkennen dat dit georkestreerde uitingen van woede zijn tegen de westerse vrijheid van meningsuiting.
Ook van de Vrije.

Of heeft "rechts" daar volgens jou geen recht op?

zei: Jan maar dan op 08/02/2006 om: 19:50u

De massale spontane volkswoede in de islamitische wereld vind ik beangstigend en verdacht. De eerste redelijke vraag zou zijn (net als met die slippers waar Jezus in de zolen afgebeeld zou zijn): hoe weet u nou wie dat is? In de eerste plaats mag hij niet afgebeeld worden, en in de tweede plaats weet niemand die nu leeft hoe Mohammed (of Jezus) er uit gezien heeft. Ik denk dat de woede ook over iets anders gaat, en ik wantrouw de motieven van Jyllands-Posten nu ik meer van die krant weet wel. Deze courant blijft trouw aan de in 1933 gekozen lijn door aan te kondigen leuke cartoons over de Duitse genocide tegen de Joden ook graag te willen plaatsen. De hele zaak stinkt.
Aanvulling 9 februari
Met halvegaren heb je het maar druk: de hoofdredacteur van Jyllands-Posten heeft verklaard het geen goed idee te vinden spotprenten over de genocide door de nazi's te plaatsen.

Hier staat een van die prentjes, hij zal ook wel in de papieren krant afgedrukt zijn. Als het over geloof gaat - misschien ben ik dan heel naief - zou ik denken dat je er dan boven staat. Het gaat dan ook om iets anders.

Bedreiging van de vrijheid van meningsuiting voor De Vrije zie ik toch echt van de Balkenbende en hun grote baasje komen.

zei: Prul op 08/02/2006 om: 21:39u

Geen onaardig stuk. Ik begrijp je probleem met het stuk wat Flemming Rose geschreven heeft en een interview met Daniel Pipes bevat echter niet helemaal?? Pipes waarschuwt voor de gevaren van de militante Islam als ideologie en stelt dit op een lijn met fascisme en communisme. Hij is echter hoopvol dat de gematigde liberale vorm van Islam uiteindelijk zal prevaleren. Dus nogmaals waar zit precies jouw probleem met dit stuk??

zei: JanWillem op 09/02/2006 om: 12:44u

Deze Pipes te bespreken zonder te vermelden dat hij een van de ideologen achter de bezetting van Irak en van de komende oorlog tegen Iran is - dat stinkt.
Zoek zijn eigen blogspot zelf maar op, hij noemt daar prins Charles een crypto-moslim en een gevaar voor het Vrije Westen, hier meer over deze vriend van Flemming 'holocaust cartoon' Rose.
Een citaat van het log van deze Pipes over de 'invasie van moslimimmigranten in Europa': "brown-skinned people cooking strange foods and not exactly maintaining Germanic standards of hygiene."

zei: Prul op 09/02/2006 om: 14:04u

Daniel Pipes is mij reeds bekend. Het citaat waar jij naar linkt kun je in z'n originele context terugvinden hier: http://www.danielpipes.org/article/198
De auteur komt daarin onderaan het stuk ook terug op kritiek die werd gegeven op dat stukje wat jij aanhaald.
De zaak ligt daarmee gelijk toch wat genuanceerder dunkt mij.

zei: JanWillem op 09/02/2006 om: 17:37u


Powered by Greymatter