Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/08/2006: "Hoge straffen geëist in rechtszaak tegen de Barcelona 6"

In de rechtszaak tegen de zogeheten ‘Barcelona 6’ zijn hoge straffen geëist in de vorm van jarenlange celstraffen en torenhoge boetes. Deze Spaanse anarchisten worden beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie en illegaal bezit van wapens en explosieve stoffen.
Barcelona34102 (13k image)
Voor deze beschuldigingen is echter vooralsnog geen afdoende bewijs geleverd.
Klik op meer.

Het zestal anarchisten zit reeds vanaf 16 september 2003 vast. Op die dag nam de Guardia Civil hen gevangen in Barcelona. Opgepakt werden Rafa, Carol, Joaquin, Igor en Teo, die inmiddels is vrijgelaten. Voor een persoon die voortvluchtig is, geldt een internationaal aanhoudingsbevel. Voor allen geldt dat het actieve anarchisten zijn. Het zestal werd/wordt in de gevangenis in isolatie gehouden.

De thans uitgesproken eisen van het Openbaar Ministerie liegen er niet om. Tegen Teo wordt een boete van 9 miljoen peseta plus een gevangenisstraf van 5 tot 10 jaar geëist. Roger hangt ook een hoge boete en meer dan 50 jaar gevangenis boven het hoofd. Tegen de andere gevangen anarchisten (Rafa, Carol, Igor en Joaquín) wordt ook een boete geëist. Enkelen van hen kregen meer dan 100 jaar gevangenisstraf in het vooruitzicht gesteld..

De voortvluchtige Iñigo is geclassificeerd onder de zogenaamde 'rebeldia procesal', wat vergelijkbaar is met 'bij verstek', dus het niet komen opdagen bij zittingen of het zich niet melden.

Het leidt geen twijfel dat deze straffen een lynchpoging van onze kameraden inhouden en gericht zijn op het veroordelen van de gehele anarchistische beweging.

reageert als volgt: “Wij kunnen niet toestaan dat zij hier mee weg komen en wij zouden moeten mobiliseren om de vastberadenheid van onze overtuiging en solidariteit naar onze gevangen kameraden te tonen!”, stelt de steungroep van het zestal in Spanje.

Op de site van ABC Amsterdam staat de achtergrond van deze zaak belicht.

Schrijf de gevangenen (waarvan enkelen al sinds september 2003 in het isolatieregime FIES zitten):

Carolina Forné Roig
C.P. Brieva.
Ctra. Vicolozano-Brieva s/n 05194 Ávila.

Rafael Tomás i Gaspar
C.P. de Topas Ctra. n-630, km. 314,
37799- Topas ( Salamanca).

Igor Quevedo Aragai
C.P. Madrid V
Apdo. 200 28791 Soto del Real (Madrid).

Joaquín Garcés Villacampa
C.P. Navalcarnero. Ctra. Nacional V,
km 27,7. 28600 Navalcarnero (Madrid).

Bijdrage van ABC Amsterdam


Powered by Greymatter