Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/07/2006: "Creatieve stad en urban culture centraal in Haags politiek café"

De Haagse Stadspartij organiseert op woensdag 15 februari een politiek café over de creatieve stad en urban culture.
HSPPolitiekCafe1 (10k image)
Centraal staan hedendaagse ontwikkelingen in grote steden en welke invulling er gegeven wordt aan de openbare ruimte.
Klik op meer.

De avond wordt ingeleid door historicus en filosoof Siebe Thissen, die is verbonden aan het Centrum voor Beeldende Kunst in Rotterdam en regelmatig over dit en verwante onderwerpen publiceert. Siebe is al jaren een origineel en produktief denker in onze libertaire scene.

Hij zal ingaan op het huidige proces van globalisering en de betekenis hiervan voor de westerse steden. De opkomst van de creatieve stad verbindt hij met de opgang van urban culture waarin de veelkleurigheid van de moderne samenleving tot uitdrukking komt.

Steven van Lummel is behalve kandidaat van de Haagse Stadspartij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen (en de Stichting ter bevordering van sociale contacten!) ook een begenadigd verhalenverteller. In die laatste hoedanigheid zal hij aan deze avond bijdragen.

Iris Schutte is architect en werkzaam bij het bureau In Situ architecten. Zij vertoont de korte film ‘Urban Frei Flow’ en zal deze voorzien van een bijpassend verhaal.

DJ’s Autoreverse en Donzige Deef zorgen voor gepaste muzikale omlijsting van het geheel.

Uw gastheer is politicoloog Arie Hazekamp.

De bijeenkomst vindt plaats in restaurant De Hagedis, Waldeck Piermontkade 116 (hoek Elandstraat), Den Haag. De aanvang is om 20.30 uur, de zaal is om 20.00 uur open.

De Haagse Stadspartij is een op anarchistische leest geschoeide lokale partij die voor de derde achtereenvolgende keer aan de raadsverkiezingen mee zal doen. Ze is thans met één zetel in de raad vertegenwoordigd. Radio West riep de partij uit tot de meest actieve in de raad, terwijl de Haagsche Courant lijsttrekker Joris Wijsmuller bombardeerde tot het beste raadslid van de hofstad. Het verkiezingsprogramma heeft de titel Politiek van Onderop meegekregen.


Powered by Greymatter