Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/07/2006: "Persvoorlichters"

Je moet er wat voor over hebben om journalist te zijn bij media die vaak het stempel 'alternatief' krijgt. Zo moest ik vandaag het een en ander achterhalen over de situatie omtrent vluchtelingen in de regio Wageningen. En moest ik een reactie hebben van het ministerie van VROM over het kraakverbod. Geloof het of niet, maar het ministerie ondervragen is een stuk eenvoudiger dan een reactie lospeuteren van Wageningse activisten.

kolkakkerweg (55k image)
De flats op de Kolk-akkerweg in Wageningen

Klik op meer.

Het is rond vier uur wanneer ik de redactie binnenloop. Vandaag werk ik op kantoor (dat klinkt eng, maar valt in werkelijkheid gelukkig wel mee). Ik moet achterhalen hoe de situatie is omtrent asielzoekers in de regio Wageningen, naar aanleiding van de actiekraak aldaar, waarbij een compleet flatgebouw is gekraakt ten bate van asielzoekers. Hoeveel er ongeveer op straat staan, wat voor asielzoekers er in de flatjes gaan wonen, etcetera.
Bellen met de actiegroep Vluchtelingen Onder Dak. "Ik kan je daar nu niet veel over vertellen, morgen laten we een persverklaring uitgaan", is het enige wat ik daar los krijg. Het infocentrum dan. "Vanavond is er een overleg tussen vluchtelingenorganisaties, de gemeente Wageningen en de Woningstichting. Morgen kan ik u daar meer over vertellen." Vluchtelingenwerk afdeling Wageningen laat me nog langer wachten: "Degene die u daar meer over kan vertellen is er donderdagochtend weer."
Zat als ik het ben ga ik verder met een ander karweitje dat ik nog moest doen: een reactie vragen van het ministerie van VROM omtrend het opkomende kraakverbod. In eerste instantie is ook daar de perswoordvoerder niet bereikbaar, maar na een kwartiertje belt een lieve mevrouw mij op die spontaan al mijn vragen beantwoordt, tot in de details. Het kraakverbod moet samen gezien worden met nieuwe maatregelen om leegstand tegen te gaan, een strengere controle op de leegstandswet, makkelijker maken om kantoren te verhuren als (tijdelijke) woningen, hogere subsidies voor startende huurders, maar geen breuk in de huurprijzen, "want daar is de minister toch net iets te VVD voor" (had ik al gezegd dat deze perswoordvoerder een lieve mevrouw is?).
Of we er ook op moeten vertrouwen dat het allemaal maar goed komt met de woonvoorziening in Nederland met een kraakverbod, betwijfel ik. Ik zie het eigenlijk allemaal nog maar met argusogen tegemoet. Al helemaal natuurlijk omdat ik zelf gekraakt woon. Maar voor ��n keertje, voor ��n dagje, heeft het ministerie van VROM meer sympathie van mij dan bepaalde actiegroepen.

1 Reactie


Wbt. het kraakverbod is er al een hele tijd wat gaande in wetmakend nederland.
Zie artikel.
10/23/2005: "Tilburg wil heffing op leegstaande panden"

http://www.devrije.nl/archives/00000772.htm

zei: Bas de Groot op 07/02/2006 om: 19:57u


Powered by Greymatter