Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/07/2006: "Is de tijd voor nette woorden niet voorbij?"

Vorige week was het Verdonk met haar gezwets over de Rotterdam Code en netjes Nederlands spreken op straat. Nu is het die Remkes, een type waarvan de naam mij eigenlijk maar niet wil bijblijven. Die heeft het over rotzakken die opgesloten moeten worden.

remkes1 (3k image)
Klik op meer

De minister van binnenlandse zaken wil lastige jongeren van de straat halen. Ja, hij zegt expliciet dat het over Marokkaanse jogeren gaat. Uit de courant voor wakker Nederland (ik ga geen link leggen):
"Tegen de meest notoire rotzakken helpt alleen repressie. Die moeten we van de straat halen. Linksom of rechtsom. Als ze wat uithalen, direct de bak in."
Ik begin eerlijk gezegd mijn geduld met de dames en heren van deze regering te verliezen. Het is iedere week weer een oefening in populaire borreltafelpraat van centrumdemocratische strekking. Toen LPF'ers in de eerste Balkenbende op die manier praatten ("proefballonnetjes oplaten") viel de Weldenkende Gemeente nog over hen. Maar als iemand die zich godbewaarme christen-democraat noemt, die man die sprekend op wethouder Hekking van Juinen lijkt maar dan met een zachte g, gaat verkondigen dat vrijheid van gosdienst niet zomaar moet mogen blijft het angstig stil. En nou deze Remkes weer.
En Wim de Bie maakt er nog een beetje een grap van als klaarblijkelijk adelborsten van de Koninklijke Marine de nieuwe brievenbussen van de PTT, nee van PTT Post, nee van TPG Post, nee van TNT (uit te spreken als Tie En Tie natuurlijk) presenteren. Maar ofwel deze types overtreden een uniformverbod, of de marine maakt reclame voor een beursgenoteerde onderneming onder commissariaat van drs. W. Kok (ook te vinden bij Shell en de Postbank - waarom nog niet bij Nuon, Kok?).

adelborsten (25k image)

Dit schorremorrie heeft het over normen en waarden. Ik zou bijna gaan schelden in de stijl van de eerste jaargangen van dit blad. Het is dat ik tegen gevangenissen ben, en dan zo consequent moet zijn dat dit tuig ook vrij moet kunnen blijven rondlopen. Maar ik voel mij wel getart. Laat ik het zo zeggen: dames en heren, waarom gaat u eigenlijk zelf niet het goede voorbeeld geven in Afghanistan? Dat moet je Dittrich, zelf zoon van een vluchteling, nageven: hij is er geweest en weet wat er aan de hand is.


Powered by Greymatter