Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/06/2006: "FinanciŽle steunactie voor Anarchisten tegen de Muur in IsraŽl"

Anarchist Black Cross Amsterdam en de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) zijn in Nederland een financiŽle steuncampagne gestart voor de IsraŽlische Anarchisten tegen de Muur.
AATW8967 (33k image)
Poging om wapengeweld van het leger tijdens een actie te voorkomen
De campagne is het gevolg van een oproep hiertoe door de anarchisten uit IsraŽl die door hun acties momenteel 40 rechtszaken hebben lopen en vrezen dat hieruit talrijke boetes zullen voortvloeien.
Klik op meer.

De Anarchisten tegen de Muur uit IsraŽl voeren al een aantal jaren onverdroten actie tegen de bouw van de Muur die IsraŽl moet scheiden van de Palestijnse gebieden. Uniek is de samenwerking met de bevolking van diverse Palestijnse dorpen die reeds in honderden acties tegen de bouwwerkzaamheden heeft geleid. Uitgangspunt van dit protest is het zich op een geweldloze directe wijze keren tegen de IsraŽlische bezettingsmacht.

Op de Pinksterlanddagen 2004 in Appelscha waren een aantal leden van Anarchisten tegen de Muur te gast. Ze maakten daar grote indruk met hun moedig verzet tegen de zwaar bewapende IsraŽlische militairen die niet terugschrikken voor het gebruik van excessief geweld middels traangas, geluidsgranaten en rubberkogels.

De laatste maanden houdt het leger zich echter gedeisd tegenover de gezamenlijke acties van anarchisten en Palestijnen (alsmede talloze internationale activisten). Dit nadat het waanzinnige legergeweld in de publieke opinie in IsraŽl tot grote opschudding heeft geleid, vooral omdat het zich keerde tegen IsraŽliŽrs zelf.

De Anarchisten tegen de Muur hebben ondermeer de volgende rechtszaken lopen:
* Elf mensen worden beschuldigd van het deelnemen aan rellen en illegale samenscholing waarbij sommigen ook een aanklacht hebben lopen wegens het beledigen van politiemensen. Dit vanwege een wegblokkade voor het ministerie van Defensie in Tel Aviv nadat de groep door het leger niet werd toegestaan de bezette gebieden binnen te trekken.

* Twee personen worden beschuldigd van het deelnemen aan rellen na arrestatie bij een demonstratie in het Palestijnse dorp Budrus. Hier werden de bulldozers geblokkeerd die ingezet werden voor bouwwerkzaamheden aan de Muur. Arrestatie volgde in het dorp zelf waar het leger naderhand een inval deed.

* Een minderjarige wordt beschuldigd van het beledigen van een politieofficier onder verzwaarde omstandigheden na deelname aan een demonstratie in de Hebron-regio. IsraŽl bouwde hier een weg naar een illegale joodse nederzetting dwars door een Palestijnse boerderij. Getracht werd de bulldozers die voor dit karwei waren ingeschakeld te stoppen. De verzwaarde omstandigheden bestaan eruit dat getracht werd een Palestijn te ontzetten die was gearresteerd.

* Twee mensen worden beschuldigd van belediging van een politieofficier onder verzwaarde omstandigheden en de intentie om de wet te overtreden. Ze werden eenvoudigweg opgepakt bij een nachtwake na te hebben opgeroepen tot deelname aan een wegblokkade. Ze werden door de politie ernstig mishandeld. Daarbij werd de hand van een vrouw gebroken, terwijl een jongen een aantal ribben brak. Ze werden weliswaar vrijgesproken maar de proceskosten moeten nog worden betaald.

* Drie mensen worden beschuldigd van het blokkeren van de weg in Tel Aviv. De aanklacht is het gevolg van een demonstratie in deze stad die gehouden werd nadat Itay Levinsky, een van de leden van de groep tussen zijn neus en oog was geschoten tijdens een demonstratie in het dorp Kharbatha op de west bank. Hij verloor hierdoor een deel van zijn gezichtsvermogen.

* Zes mensen worden beschuldigd van obstructie van een politieman en ongehoorzaamheid aan een bevel. Het zestal had zich in Kharbatha op de dak van een huis verschanst dat het leger trachtte te vernielen. Het huis behoorde tot een van de belangrijkste organisatoren van de acties tegen de Muur in dit dorp en werd vernietigd enkele dagen nadat in het dorp acties startten tegen de bouwwerkzaamheden tegen de Muur.

Stort dus een bedrag op giro 5171886 van ABC Amsterdam dat schriftelijk te bereiken is via Postbus 16521, 1001 RA Amsterdam als ook via dit mailadres valt benaderen. Om te schrijven naar AGA gebruik je dit mailadres.

Als je geld stort stuur dan wel even een mailtje (met het overgemaakte bedrag) naar de AGA of ABC, dan weten zij hoeveel er binnen komt, zonder te hoeven wachten op afschriften.


Powered by Greymatter