Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/05/2006: "Demonstratie in Schinveld tussen "afgetopte bomen""

Gistermiddag 4 februari hebben honderden mensen gedemonstreerd in voorheen het Schinveldse Bos tegen de oefenvluchten van de AWACS-vlietuigen.

schinawac (5k image)
Klik op meer

Vooralsnog zijn er alleen persbureau-berichten over de demonstratie. Het ANP meldt onder andere:

- "Het heeft geen zin om stillere motoren onder die rammelbakken te hangen, die AWACS moeten weg", zei een van de sprekers tijdens de demonstratie. Ook GroenLinks-Kamerlid Halsema eiste tijdens de demonstratie het vertrek van AWACS uit het dichtbevolkte gebied.

De demonstranten maakten lange slierten heliumballonnen vast aan de na de kap overgebleven boomstronken, die door het ministerie van Defensie "afgetopte bomen" genoemd worden. Ook plaatsten ze een metersgroot spandoek met het opschrift AWACS AWAY.

In het midden van het gekapte bos, op de plek waar GroenFront! het actiekamp had tijdens de bezetting van het bosperceel, stond een waarschuwingsbord met het opschrift: "Klassieke Varkenpest: Vervoer Zuidgeest Verboden". Leden van de militaire politie van de naburige NAVO-basis maakten intussen foto's van de demonstranten.

Wethouder H. Ubachs van Onderbanken zei in een toespraak dat zijn burgemeester de gemeente tot "deals" wil dwingen met Defensie. Het gaat daarbij om de vraag hoeveel hectare bos nog meer gekapt moet worden. "Er wordt in Schinveld niet gedeald", zei Ubachs. "Er gaat geen enkele boom meer om". Hij hekelde verder het solistische optreden van Zuidgeest. [Tot zover het bericht].

Deze burgemester Zuidgeest, lid van de Partij van de Aardolie, onderstreept evenals het optreden van zijn Tweedekamerfractie dat oorlogsvoorbereiding ten koste van alles en iedereen de prioriteit is van deze club. Niet voor niets had CDA-minister Bot het eerder in de week over "onze vrienden van de PvdA".


Powered by Greymatter