Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/04/2006: "Protesten tegen NAVO-veiligheidsconferentie in München"

Zo'n 2000 mensen hebben vanmiddag in München deelgenomen aan de grote demonstratie tegen de jaarlijkse veiligheidsconferentie van de NAVO. Op de meegevoerde spandoeken stond ondermeer ‘Nee tegen Oorlog’ en ‘Oorlogsvoorbereiding – Wij bieden Verzet’.
Munchen138041 (43k image)
Deel van het radikale blok in de demonstratie
In tegenstelling tot vorig jaar bleven schermutselingen met de politie uit, al werd er streng gecontroleerd. In totaal werden 17 mensen aangehouden wegens het beledigen van ambtenaren in functie en het overtreden van het vermommingsverbod.
Klik op meer.

De protesten tegen de NAVO-conferentie begonnen al op vrijdag. Op de demonstratie die op deze avond plaatsvond, namen 350 mensen deel. Hieraan ging een ‘antikapitalistischer Abendspaziergang’ vooraf die zich bij de demonstratie aansloot.
MunchenSiko06a (20k image)
Protestbijeenkomst op vrijdagavond

Daaraan vooraf ging een manifestatie waar geprotesteerd werd tegen de NAVO-top, gevolgd door een demonstratie van fietsers.
MunchenSiko06b (26k image)

Tegelijkertijd met de demonstratie vond ook een bijeenkomst plaats waarin diverse prominetne zich voor de vrede uitspraken, zoals prof. Hans-Peter Dürr, Clemens Ronnefeldt, Roswitha Jarman, Dieter Wendelein, Emanuel Matondo.

Vanmorgen werkten dezelfde mensen mee aan diverse workshops en discussierondes over de vredesproblematiek

In totaal hebben vijftien organisaties tegenacties aangemeld. Vanavond staat een podiumdiscussie gepland rond de prangende vraag hoe een oorlog tegen Iran afgewend kan worden.

De veiligheidsconferentie vond dit weekend voor de 42-ste keer plaats in München. Voor de gehele binnenstad geldt een uitzonderingstoestand. Om de veiligheid van de 300 genodigde gasten afkomstig uit 50 landen in hotel Bayerischer Hof te garanderen, zijn 4000 politiemanschappen ingezet. Het bewuste hotel blijft gedurende het gehele weekend afgegrendeld en dat geldt tevens voor een deel van de binnenstad. Dit jaar stond de ‘vernieuwing van het transatlantisch partnerschap’ ter discussie.

De deelname van een Iraanse delegatie aan de conferentie leidde ertoe dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de minister van defensie Donald Rumsfeld de wereldgemeenschap opriepen Iran te hinderen bij het aanmaken van atoomwapens.

Zie voor foto's van de demonstratie op zaterdag hier.


Powered by Greymatter