Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/01/2006: "Duizend anarchisten in Athene de straat op tegen antiterreurmaatregelen en staatsonderdrukking"

Zo'n duizend anarchisten zijn gisteren (31 januari) in Athene de straat opgegaan uit solidariteit met drie kameraden die in de gevangenis zitten en uit protest tegen antiterreurmaatregelen, staatsonderdrukking en desinformatie door de media.
Atheneimage (14k image)
Kopspandoek van de demonstratie in Athene
Ondanks de begeleiding en omsingeling door de talrijk aanwezige oproerpolitie verliep de tocht door het centrum van Athene in een opperbeste stemming.
Klik op meer.

Er is de laatste tijd weer van alles aan de hand met de grote anarchistische beweging in Griekenland.

Afgelopen zomer (7 juli) werden er al drie anarchisten gearresteerd die in het bezit waren van stukken van gebroken wapenschilden van de politie. Deze waren meegenomen na een aanval op een wagen van de oproerpolitie. De gearresteerden, G. Kalaitzidis, P. Karasarinis en P. Aspiotis, kregen daarop te maken met de toepassing van antiterreurmaatregelen. Ze worden beschuldigd iets van 200 aanslagen te hebben gepleegd met molotov's. Dat is zo ongeveer het totale aantal van dergelijke aanslagen dat sinds 1998 in Athene heeft plaatsgevonden! Het drietal zit dus nog steeds vast! Klik hier voor meer informatie over deze zaak.

De demonstratie keerde zich ook tegen een politie-operatie die volgde op een aanval op twee undercover agenten. De hele Technische Universiteit (een broeinest van anarchie) werd omsingeld, kantoren en kroegen kregen met invallen van de oproerpolitie en andere speciale politie-eenheden te maken. Daarbij werden zo'n 35-40 mensen gearresteerd, die allen ook weer zijn vrijgekomen. Meer informatie over deze politie-pogrom vind je hier.

Leiden is helemaal in last sinds op 16 januari de Griekse anarchisten in de media zijn beschuldigd een bloedig verlopen bankoverval te hebben gepleegd. Daarbij wordt het noemen van namen zelfs niet geschuwd! Uiteraard wordt met de cominatie 'bankoverval' en 'anarchist' hier ook snel de link naar 'terreur' gelegd. Nadere berichtgeving vind je hier.

Het was dus de hoogste tijd voor onze Griekse kameraden om weer eens massaal van zich te laten horen en daarin zijn ze dus goed geslaagd!

Klik voor foto's hier.

Videobeelden vind je hier en hier.


Powered by Greymatter