Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/01/2006: "Triumph des Willens, Washington"

In het Verenigd Koninkrijk werden gisteren op verscheidene plaatsen wakes gehouden in verband met de bezetting van Irak: de honderdste Britse dode werd hiermee herdacht, en er werd demonstratief op gewezen dat dit aantal een duizendste is van het aantal doden onder de Irakezen. Ook in de VS werd gewaakt - en het spectaculairst bij de Toespraak van de Leider op de Triomf van de Wil-bijeenkomst in het Capitool.

sheehan (16k image)
Klik op meer

Cindy Sheehan, de moeder van een in Irak gedode VS-soldaat, die inmiddels ruim een half jaar campagne voert in verband met de oorlog, was als gast van een Democratisch Congreslid uitgenodigd om bij de toespraak van de Fuehrer aanwezig te zijn. Hierboven ziet u hoe zij door de knokploeg van het regime wordt verwijderd.

Eerder op de dag had zij buiten het woord gevoerd, getooid in een t-shirt waarop het aantal gedode VS-militairen stond aangegeven. In de loop van de dag moest zij het getal nog met een viltstift aanpassen. Voorzover wij weten bevindt zij zich nu in de cel.

CNN insinueert dat Sheehan een spandoek bij zich had. Nee, het was een t-shirt. Overige staatsmedia zwijgen overigens alsnog. Tip: Bradblog.

De wake in Londen naar aanleiding van de oorlog tegen Irak werd ook door smerissen uiteengeslagen. Het siert de BBC, die vaak erg regimefreundlich is, dat een van de demonstranten 's avonds nog terechtkon in een actualiteitenprogramma waarin de zorgelijke teloorgang van de burgerrechten in het Verenigd Koninkrijk aan de orde was. Het New Labourmannetje dat er bij aanwezig was beriep zich borstklopperig op zijn eigen verleden als demonstrant (ach gossie) en hield vol dat het in het kader van de terrorismebestrijding volstrekt terecht verboden is in een straal van een mijl rond het parlementsgebouw te demonstreren. Q.e.d.


Powered by Greymatter