Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/31/2006: "FunX luistert naar je en zeikt je vervolgens af"

Het bestaat nu een paar jaar: FunX. Deze "stadszender van de publieke omroep" is een samenwerking tussen de NOS, BNN en de lokale omroepen van de vier grote steden. Het is naar eigen zeggen "de eerste zender die naar jou luistert". Nu vraag ik me af hoe ze dat precies aanpakken, ik denk dat meer luisteraars naar hen luisteren dan andersom. En maar goed ook, zo ondervond ik, want als je reageert op de uitzending, wordt je glashard afgemaakt door ze.
Funx_indepers (34k image)
Klik op meer

Het is rond twaalf uur 's nachts als ik naar FunX zit te luisteren. Het programma dat bezig is heet Late Nite, want kom op, het is natuurlijk uiteindelijk wel een lokale zender en dus hebben de programma's weinig originele namen. Een gozer die op de site wordt voorgesteld als Julian presenteert het programma en een blondine die op de site Salome wordt genoemd maar in de uitzending wordt gerefereerd als Natasja zegt ook zo af en toe wat. Zo vertelt ze over haar ex-vriendje die vegetariër is, en op een gegeven moment van haar ging verwachten dat zij ook vegetariër gaat worden, of in ieder geval niet meer in zijn bijzijn vlees gaat eten "uit respect voor hem". Aangezien zij dat weigerde - zij vond dat hij het recht had vegetarisch te eten, en zij om vlees te nuttigen - dumpte de goede man haar.
Onzin, daarin geef ik haar direct gelijk. En aangezien ik de vreemde gewoonte heb graag mijn mening te uiten, schreef ik haar een mailtje. "Een beetje raar dat hij het had over "geen respect voor mij" als je in zijn bijzijn vlees eet. Een vegetarisch dieet volg je niet uit respect voor een eventuele partner, maar uit respect voor dieren. Als hij dat als argument naar voren had gebracht, had hij van mij het respect gekregen waar hij nu zelf om vraagt", zo mailde ik haar.
Ik haalde ermee de uitzending. Maar daarin bleek dat er nog wel eens een andere reden kan zijn voor hem om niet langer met haar in zee te gaan. "Ik kreeg een mailtje van Peter, ook een vegetragisch persoon", versprak ze zich. Niet zomaar per ongeluk, zo verklaart ze. "Ik zeg dat wel vaker, het is een soort stopwoordje".
Tja, als mijn vriendinnetje mij zo zou benaderen, zou ik het ook uitmaken...

1 Reactie


Net terug van mijn radioprogramma (met de zeer originele naam die al langer meegaat dan goed voor eeniegelijk is) - op tijd om te zeggen dat de Publieke Omroep dit een leuke Jongerenzender vindt - een Stadsjongerenzender. Nou ben ik al langer stadsjongere dan goed voor eeniegeljk is big grin en ik vind het niet om aan te horen. Volgens mij moet je ongelooflijk provinciaal zijn om zo de stadjongere uit te hangen (BNN - dat zegt al genoeg).
Enfin, zie ook hier.

zei: Prul op 31/01/2006 om: 01:14u


Powered by Greymatter