Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/29/2006: "Radicaal militant tussen de boeken"

De FBI heeft zich al een paar jaar geleden beklaagd over radicale militante bibliothecarissen. Die weigeren medewerking te verlenen aan het DDR-achtige cultuurtje van gluren en verklikken dat het Bushregime wil instellen. Volgens Noam Chomsky in dit radiointerview een teken van hoop voor de toekomst van de VS. En de Vereniging van Amerikaanse Bibliothecarissen heeft deze oproerige button gemaakt. Als gediplomeerd bibliothecaris in het dagelijks leven dankt uw verslaggever u voor uw aandacht.
radicalbutton (47k image)

3 Reacties


dat is nog eens een mooie button

zei: nn op 30/01/2006 om: 13:21u

Big Brother in de bieb

"Wet Bevoegdheden Vorderen Gegevens". Zo luidt de ambtelijke naam van een nieuwe wet die opsporingsdiensten een ruimere bevoegdheid geeft om persoonsgegevens van klanten op te vragen bij bijvoorbeeld bibliotheken en videotheken. De wet is, na eerdere unanieme goedkeuring door de Tweede Kamer, op 5 juli 2005 omarmd door de Eerste Kamer. De reguliere media hebben dat nieuwsfeit vrijwel genegeerd, hoewel de voorstellen ingrijpend zijn.

Verder lezen op http://www.gebladerte.nl/11152f73.htm

zei: FvdI op 30/01/2006 om: 18:36u

Thanx m8!
Uit dit stuk: Ook vreest de FOBID dat opsporingsinstanties al snel zouden kunnen gaan menen dat studenten culturele studies, Midden-Oosten studies, sociale wetenschappen en geschiedenis een ongezonde belangstelling aan de dag leggen voor theologische, filosofische, ideologische of dissidente publicaties.

Dat "dissident" doet mij denken aan die "mensen" die niet tegen "buitenlands" op straat kunnen.
Vluchten kan niet meer, schreef Annie Schmidt al.

zei: Prul op 30/01/2006 om: 20:36u


Powered by Greymatter