Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/28/2006: "Informant in zaak van Auburn-arrestaties VS verder ontmaskerd"

Nader onderzoek door de vrienden van de drie in Auburn (VS) gearresteerde milieuactivisten wijst uit dat de naam van de informant van de FBI inderdaad de reeds eerder genoemde ‘Anna’ is.
Anna (12k image)
De bewuste Anna
Volgens de FBI was zij in twaalf afzonderlijke zaken actief om informatie over de anarchistische beweging in de VS te verzamelen.
Klik op meer.

Vrienden van de in Auburn (nabij Sacramento) gearresteerde milieuactivisten Eric McDavid, Zachary Jensen en Lauren Weiner hebben nu bevestigd dat Anna degene is die het drietal erbij gelapt heeft op grond waarvan op 13 januari arrestatie kon plaatsvinden. De groep zou als deel van het Earth Liberation Front (ELF) aanslagen aan het voorbereiden zijn

Eén van de betrokkenen zei: “Vier mensen gingen naar Auburn, drie daarvan eindigden in de gevangenis. De vierde persoon was Anna. Sinds 2004 werd er over haar gespeculeerd. Tegelijkertijd beweerde de FBI openlijk dat iemand van binnenuit voor hen werkte. Deze speculaties werden recentelijk bevestigd en mij werd verteld dat ik iedereen van haar aanwezigheid op de hoogte moest stellen en moest waarschuwen om voorzichtig met haar te zijn. Tevens met de bedoeling haar uit de radicale gemeenschap uit te bannen”.

Onderzoek wijst uit dat Anna de laatste jaren door de gehele VS actief is geweest. Zo was ze als ‘street medic’ betrokken bij de Bio-Democracy protesten afgelopen juni in Philadelphia. Ook bezocht ze de Crimethinc convergence in Indiana en de Feral Visions bijeenkomst buiten Asheville.

Anna heeft tevens getracht een ingang te vinden in de Pittsburgh Organizing Group (POG), een actieve anarchistische groep. Ze vertelde aan betrokkenen in deze groep dat ze als directe actiecoördinator werkzaam was geweest bij het organiserend comité van de G8 protesten in Georgia. Dit wekte verbazing aangezien andere groepsleden die aan deze G8-protesten deelnamen haar in geheel niet kenden en leidde ertoe dat de groep weliswaar vergeefs informatie over haar trachtte in te winnen. Toch bevestigen anderen dat ze wel degelijk aan deze anti-G8 acties heeft deelgenomen.

Ze bezocht een bijeenkomst van POG in het kader van de Democratic National Convention in Boston dat analoog aan het Wereld Sociaal Forum actief was. Anna sprak met verschillende groepen om voor de bijeenkomst in Boston te mobiliseren om “to put a little more bang in the DNC actions." In Pittsburgh zagen ze haar daarna nooit meer terug. Wel nam ze deel aan de DNC in Boston.

Anna wordt door verschillende bronnen omschreven als een Kaukaskische vrouw van 22-25 jaar met een normaal postuur die of met donker of geblondeerd door het leven ging. Ze maakte op anderen een vluchtige indruk en weigerde tijdens een bijeenkomst van street medics iets over zichzelf te vertellen. Ze maakte gebruik van de volgende mailadressen: “annadavies99@yahoo.com" en “annaforever9@hotmail.com" en schreef ook diverse stukjes op Indymedia. Zie daarvoor hier, hier, hier en hier.

Momenteel zou Anna nog in Auburn bij de FBI verblijven. Haar carrière als infiltrant is ten einde. Onduidelijk is vooralsnog of ze een agent van de FBI is of een betaalde informante. De lokale krant de
Fresno Bee wist te melden dat een 20-jarige vrouw (Anna) de laatste twee jaar 75.000 dollar plus onkosten had ontvangen voor haar infiltratiewerk in het ELF, dat door de FBI als eco-terroristische groep wordt beschouwd. Tevens betaalde de FBI voor het huis in California waar het viertal acties in de weken voor de arrestaties zouden hebben voorbereid. Anna zou voorts een boek hebben bijgehouden over de plannen van de groep. Tenslotte voorzag de FBI in geld om spullen mee te kopen waarmee ‘bommen’ zouden kunnen worden gemaakt.

Afgelopen donderdag (26 januari) is de 20-jarige Lauren Weiner uit Philadelphia op borgtocht vrijgelaten onder de voorwaarde dat ze bij haar moeder thuis verblijft. Aan de twee andere verdachten, Eric McDavid (28 uit Foresthill) en Zachary Jenson (20 uit de staat Washington) werd dit niet toegestaan. Op 14 februari dient hun zaak opnieuw.

Bron: Indymedia Portland (VS)


Powered by Greymatter