Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/25/2006: "Bevolking Nigerdelta op de vlucht"

Gisteren heeft een militie bij een overval op een oliepompstation in Port Harcourt, Nigeria, acht politiemannen doodgeschoten.

ijaw (13k image)

Klik op meer


Er is al jaren een guerrilla aan de gang in de delta van de rivier de Niger tegen de ecologische verwoesting die de oliewinning aanricht, de oliewinning waar de bevolking alleen last van heeft en geen enkele vergoeding voor terugziet. De milities tegen de oliemaatschappijen treden dezer dagen steeds driester op.
Inmiddels is het Nigeriaanse leger bezig strategische posities in te nemen op het vasteland, de marine patrouilleert op de rivier. De bevolking is op de vlucht: de bossen in, of juist naar grotere steden. In 1999 heeft het leger van deze zogenaamde democratie de stad Odi van 60.000 inwoners in de delta met de grond gelijk gemaakt en een onbekend - maar groot - aantal inwoners gedood. Ter plaatse vreest men een herhaling uit wraak wegens de activiteiten van de anti-oliewinningsmilities.

2 Reacties


Een tijdje geleden beweerde Jeroen van der Veer van Shell dat zij heel verantwoord te werk gingen, ook in Nigeria. Maar die mensen worden toch heus niet voor niks boos. En nu zit Shell dik in de problemen: http://allafrica.com/stories/200601250255.html

zei: waegari op 26/01/2006 om: 13:21u

ja eigen schuld dikke bult.als je de mensen niet geeft waar ze recht op hebben komen ze het wel halen boos, grr boos, grr

zei: zeeschuimer op 26/01/2006 om: 22:14u


Powered by Greymatter