Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/25/2006: "Vier anarchisten in ItaliŽ gearresteerd voor pikken van olympische vlam"

Afgelopen maandag zijn in ItaliŽ vier anarchisten gearresteerd voor een poging de fakkel met de olympisch vlam te pikken van de atlete Eleonora Berlanda.
ItalieBERLA5 (22k image)
Het gevecht om de olympische vlam in volle gang
Het voorval speelde zich af in de Noorditaliaanse stad Trento waar de stoet met de olympische vlam doorheen trok op weg naar Turijn waar in februari de olympische winterspelen worden gehouden.
Klik op meer.

Hardlopers die de atlete escorteerden slaagden er echter in de vlam weer terug te pakken.

Vier anarchisten uit de nabij gelegen stad Rovereto (Massimo, Daniele (Mike), Daniela en Juan) werden vervolgens gearresteerd en beschuldigd van diefstal, het veroorzaken van verwondingen, geweldpleging en verzet bij arrestatie.

Geestverwanten van het viertal verspreiden pamfletten over de arrestaties en de uitbuiting, repressie en industriŽle expansie die met de Olympische Spelen zijn verbonden. Deze expansie uit zich in de hogesnelheidslijn tussen Frankrijk en ItaliŽ, de vermilitarisering van de steden en de valleien, de uitbuiting van immigranten onder dreiging van uitzetting en het adverteren van multinationals die hulpbronnen roven.

Sommige media brachten de anarchisten ten onrechte in verband met 'De Ongehoorzamen', een protestorganisatie die niet anarchistisch is en met sommige anarchisten zelfs op gespannen voet staat.

1 Reactie


wow fet goede actie jammer dat hij niet geslaagd is..

zei: mio op 28/01/2006 om: 13:06u


Powered by Greymatter