Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/25/2006: "Gemeente laat krakers met rust"

Het was al zo'n geknoei met wie de krakers zouden aanklagen: de gemeente, eigenaar van de op 10 december gekraakte stadsvilla in Kampen (Zwolle), of bouwbedrijf Hubag, die het pand weliswaar van de gemeente huurde, maar er niets mee deed. Vandaag is er duidelijkheid gekomen: helemaal niemand gaat een rechtzaak tegen ze aanspannen.

Klik op meer

Twee dagen na de kraak werd al duidelijk dat eigenlijk niemand op een rechtzaak zat te wachten. Een aantal bouwvakkers van het aannemersbedrijf sloegen die stap dan ook maar over en begonnen eigenhandig met de ontruiming, die na een half uurtje door de politie werd gestopt. Als Hubag van de krakers af wilde, moesten ze toch echt een rechtzaak aanspannen.
Na een week kwam een brief van de gemeente, met daarin de sommatie het pand te verlaten "anders zal de huurder een kort geding aanspannen." Uiteraard vertrokken de krakers niet.
Gedurende lange tijd werd er niets meer van vernomen, tot anderhalve week geleden er ineens een bericht in de krant stond dat de gemeente nu bezig was met onderzoeken of een rechtzaak tegen de krakers zin had. De huurder had blijkbaar in de gaten dat een rechtzaak aanspannen weinig nut had. Immers, de laatste keer dat zij in het pand waren, was anderhalf jaar geleden om de vorige krakers eruit te meppen.
En vandaag zag dus ook de gemeente in dat een rechtzaak weinig op zal leveren. Gefeliciteerd, krakers van de oude stadsvilla, want die mogen naar verwachting nu zo'n vijf jaar blijven tot het pand wordt gesloopt.

Zie ook: Gemeente laat krakers met rust (Vrije Courant)


Powered by Greymatter