Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/25/2006: "Er is geen lek, en het is er maar een"

De AIVD-lekzaak blijft vermakelijk. En het belangrijkste resultaat van deze berichten is: hoe kan men deze Boven Ons Gestelden ooit nog serieus nemen?

spyvspy (4k image)
Klik op meer

We beleven vreemde tijden, mensen - de krant van Wakker Nederland doet aan ernstige gezagsondermijning van het meest rechtse kabinet dat dit land sinds pakweg 1945 heeft gehad, en de reacties van de desbetreffende ministers worden steeds surrealistischer.
Eerder meldden wij al dat Den Haag zeker wist dat er geen lek was, en tevens dat er aangifte gedaan was wegens een lek (bijna in dezelfde zin). Het doet aan Oost-Duitsland denken: we hebben geen politieke gevangenen, en bovendien worden ze goed behandeld. En we weten hoe het met Oost-Duitsland is afgelopen...

We citeren De Telegraaf van vandaag nog maar eens:

"Naar verluidt speurt een speciaal rechercheteam al enige tijd naar lekken, waarbij volgens ingewijden meerdere medewerkers van de AIVD onderwerp van onderzoek zijn. Zij zouden onder meer uit onvrede staatsgeheime informatie naar buiten hebben gebracht.

Van deze ’muitende agenten’ wordt gezegd dat zij gefrustreerd zijn over het stopzetten van enkele onderzoeken door de leiding van de AIVD. Zo bestaat er bij hen ook onbegrip over het beëindigen van het zogeheten ’Mikado’-onderzoek naar Mink K. en diens vermeende corrupte contacten in het opsporingsapparaat. De Tweede Kamer maakt zich inmiddels grote zorgen over de mogelijkheid dat nog meer staatsgeheimen in omloop zijn. Onder meer coalitiepartijen VVD en CDA en oppositiepartij PvdA eisen morgen in een spoeddebat tekst en uitleg van VVD-bewindsman Remkes.

Onachtzaamheid

VVD-Kamerlid Frans Weekers wil weten of het hier om een incident gaat of dat er sprake is van een reeks van fouten. „Het is al ernstig als er uit onachtzaamheid geheime informatie op straat belandt, maar helemaal ernstig is het als er sprake zou zijn van een reeks van diefstallen van staatsgeheimen”, aldus de liberaal.

Ook wil de Kamer weten of er mogelijk meerdere criminele groepen AIVD-dossiers in handen hebben gekregen of dat het hier ’alleen’ gaat om één criminele organisatie."

Minister Remkes - soms is het ook moeilijk om de namen van die Haagse sukkelaars te onthouden; deze is van binnenlandse zaken - laat inmiddels weten dat er geen aanwijzingen zijn dat er meer lekken zijn dan dat ene - dat eerder helemaal niet bestond - van De Telegraaf. Deze krant laat doorschemeren dat er verscheidene ontevreden BVD-agenten materiaal "op straat" gooien.

Is Robert Kok ("Mink K.") misschien toch in het geniep een anarchistische ondermijner?

2 Reacties


Er was pas geleden toch ook nog een memorystick kwijt gemaakt, is die al boven water?
Ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen... big grin

zei: Thatha op 25/01/2006 om: 19:16u

Ja, die memorystick heeft De Telegraaf nu. wink

zei: Peter Barton op 25/01/2006 om: 19:19u


Powered by Greymatter