Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/22/2006: "Liberaal als een..."

aal (27k image)
... zei Multatuli al. Op een bijeenkomst van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie - uiteraard in fascistenstad des lands nr. 1 (dit heeft u mij niet zien schrijven, wel?) - zei minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) vanmiddag dat zij een code voor heel Nederland wil waarin gedragsregels voor burgers staan. "Uitgangspunten moeten de Nederlandse waarden en normen zijn zoals het spreken van de Nederlandse taal op straat, niet discrimineren en gelijkheid tussen man en vrouw."

Klik op meer

Verder uit het persbericht: "De bewindsvrouw zegt dat het allochtonen vaak niet duidelijk is wat van hen verwacht wordt als zij zich in Nederland hebben gevestigd. „Ze spreken mij daarop aan. Wij moeten daar duidelijker in durven te zijn. Het blijft nu te abstract”, aldus Verdonk.

Haar partijgenoot Griffith, wethouder in Amsterdam, kan zich niet vinden in zo'n code. Vooral het Nederlands spreken op straat gaat haar veel te ver. „Als ik met mijn vriendin op straat lekker Surinaams loop te keuvelen, moet ik dat zelf weten. Ik veroorzaak geen overlast.” Verdonk zegt daarentegen dat mensen zich vaak onprettig voelen, als zij op straat alleen maar buitenlandse talen horen."

Je hebt mensen en je hebt buitenlanders. Mensen voelen zich onprettig als ze buitenlands horen.

Mag Fries nog, mevrouw Verdonk?

Mijn schoonvader is Engelsman en spreekt Engels tegen zijn dochter, en ook tegen mij, ook op straat. Dat moet hij dus nalaten voor "de mensen"?

Heeft u ook zo het gevoel dat u langzamerhand in een nachtmerrie verkeert, die ze "Nederland" noemen, of bij uitbreiding "de westerse wereld"?

5 Reacties


Nawijn kom terug, alles is vergeven!

zei: W.M. op 22/01/2006 om: 01:04u

het leuke is: volgens De Volkskrant zei Verdonk, dat mensen zich "unheimisch" voelen op straat. En dat zei ze nota bene in Rotterdam: de eerste boete is binnen!

zei: waegari op 23/01/2006 om: 12:20u

Andere bronnen vermelden dat het citaat van de Rotterdamse wethouder Geluk (what is in a name - oeps... de smeris belt meteen aan) is. Het maakt niet veel uit, tenslotte.

De Rotterdamse code:

* Rotterdammers nemen verantwoordelijkheid voor de stad en voor elkaar en discrimineren niet;
* gebruiken Nederlands als gemeenschappelijke taal;
* accepteren geen radicalisering en extremisme;
* voeden hun kinderen op tot volwaardige burgers;
* behandelen vrouwen gelijk aan mannen en met respect;
* behandelen homoseksuelen gelijk aan heteroseksuelen en met respect;
* behandelen (anders-) gelovigen en niet-gelovigen gelijk en met respect.

Nou, als Mokummer zeg ik: krijg mooi even de pestpleuris achter je hart met je Rotjeknor, kunnen ze lang zoeken.
Ben ik dan aan het discrimineren? De smeris belt alweer aan. huilen

zei: Prul op 23/01/2006 om: 20:18u

Maar Prul, wij zijn familie - dus die Rotterdammer zal ook wel verre familie zijn. Beetje meer eerbied voor de misjpoge!

zei: Guus Geluk op 23/01/2006 om: 20:35u

als inwoner van rotterdam zijnde had ik nog nooit gehoord van een dergelijke code bovendien over democratie gesproken spreken de meeste mensen waar ik woon spreken andere talen dan nederlands heerlijk geen betuttelende burgers en als ze dan toch zo nodig over straat willen dan in burqa of met een lange baard als nieuwe integratieverordening van het wijkcomite

zei: kO op 24/01/2006 om: 19:04u


Powered by Greymatter