Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/21/2006: "Manieren om te reageren"

Voor wie nog illusies had na de onenigheid tussen onder andere Frankrijk enerzijds en de Verenigde Staten anderzijds over de invasie in Irak heeft de Franse president duidelijkheid geboden.

ilelongue (3k image)
Kernwapenbasis Ile Longue in Bretagne
Klik op meer

Bij een bezoek aan de kernwapenbasis Ile Longue heeft Chirac verklaard dat Frankrijk "alle opties openhoudt" als het door een terroristische aanval getroffen wordt. Dit is Vierderijks-Veiligheidstaal die beduidt dat het groene licht voor een kernoorlog wordt gegeven.

Het beangstigende van deze uitspraak is - evenals wat er vanuit Washington regelmatig wordt bekendgemaakt - is dat er in de oorlog die de Mogendheden verklaard hebben geen andere staat als vijand aangemerkt is. De oorlog gaat tegen "het terrorisme", zoals u weet, of tegen "de terreur".
Tegen wie er kernwapens ingezet zouden worden door Frankrijk is dan ook een open vraag. Vermoedelijk betekent dit dat Frankrijk toestemming verleent voor een aanval op Iran.

Het onderstreept nog eens hoe de vredes- en de antikapitalistische beweging alle zeilen bij moeten zetten om - de beschaving te redden, zullen we dan maar zeggen.

2 Reacties


Tijdens de kernproeven,jaren geleden ,ben ik bij elke proef met groenten afval naar de Franse ambassade gegaan en heb dat over de hekken gesmeten. Groentenafval verteert en daar valt niets van terug te vinden in het milieu.Volgens mij is het dreigen metof gebruiken van kernwapens strafbaar,dus voor de rechter met die man.

zei: jose op 22/01/2006 om: 09:10u

Bliksem zeg,groentenafval!
Die Fransen zijn natuurlijk gelijk gestopt met die kernproeven. LOL

zei: JW op 25/01/2006 om: 09:18u


Powered by Greymatter