Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/18/2006: "Overwegingen bij een spuitje"

Dat de gouvernator geen gratie zou verlenen aan de 76-jarige Clarence Ray Allen, doof, zo goed als blind, hij had een hartkwaal en was diabeet en niet meer in staat te lopen, stond bij voorbaat al vast. Dat de mogelijkheid tot gratie voor moord door de staat in feite een vodje papier is was al volkomen duidelijk nadat Tookie Williams doodgespoten was.
rayallen (13k image)
Een foto van Clarence Ray Allen die iets meer over hem zegt - nog bij redelijke gezondheid genomen....
Klik op meer

Ongerijmd: via een persconferentie zijn we op de hoogte gesteld van het galgenmaal van Allen. Dit bestond uit buffelvlees, Kentucky Fried Chicken, suikervrije pecantaart, suikervrij zwart walnootijs en volle melk. De vraag die hierbij opkomt is: heeft de ter dood te brengen persoon voor die suikervrije taart en ijs gekozen, of is hem om gezondheidsredenen diabetisch verantwoord spul aangereikt? Stel je eens voor - de man raakt in een hyperglycaemische coma voordat de "medische procedure" op hem wordt losgelaten. En zou je een liter whisk(e)y achterover mogen slaan voor het moment suprème? [Dit woord is afgeleid van het Keltisch voor "levenswater" - wat heet].

De Raad van Europa heeft de executie grotesk genoemd. Herr Schwarzenegger heeft echter de uitspraak van de jury die Allen ter dood veroordeelde een kwarteeuw geleden het zwaarst laten wegen. Allen zou gebruik (misbruik, wil Arnie natuurlijk suggereren) van alle juridische mogelijkheden tot uitstel gemaakt en kreeg dinsdagochtend een minuut na middernacht plaatselijke tijd wat hem toekwam.

Waarvoor kreeg Allen dit spuitje nu eigenlijk? Hij zat al vast voor moord in 1980. Hij zou echter vanuit de cel anderen opdracht hebben gegeven drie mensen te vermoorden. Hij ontkende van begin af aan zijn schuld hieraan en het geeft toch wel te denken dat je medeplichtig aan moord kunt zijn vanuit de cel en daarvoor in de Verenigde Staten de doodstraf krijgt.

Hij gaf anderen opdracht te moorden, en raakte daarmee het hart van ons juridisch bestel, meende de officier van justitie te moeten zeggen over de staatsmoord. Zo kennen we er nog een paar. Het - nota bene op toegegeven valse gronden - mensen op moorden uitsturen, is dat niet de beschrijving die van toepassing is op Bush en Cheney, Aznar en Howard, Blair en onze bloedeigen Balkenende?

Heeft Schwarzenegger hiermee eigenlijk een heel oppositioneel signaal afgegeven naar de partij die hem via een verkapte staatsgreep op de troon heeft geholpen? Zo subtiel dat de Raad van Europa het niet doorhad - of niet door wilde hebben...


Powered by Greymatter