Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/18/2006: "Waarom bulldozers?"

De volgende fase van het herstel van New Orleans gaat in. De eerste drie fases bestonden uit - we hebben het eerder gemeld - bewaking. (Gisteren had de BBC een documentaire waarin goed te zien viel wat dit inhield: op een stoeltje kijken naar de puinhopen).

9th_ward_cg_free_clinic_ (16k image)
Common Ground heeft vorige week opnieuw een kliniek die gratis hulp verleent geopend
Klik op meer

De nieuwe fase bestaat uit bulldozeren. Nog in de eerste week van januari was zo ongeveer alles op de straten - buiten het visitekaartje het French Quarter - zoals het pas na Katrina was: puin en neergezette eigendommen met een briefje er op, meldden collega-journalisten mij.
Inmiddels is de overheid begonnen het puin - en menig huis daarbij - met bulldozers te lijf te gaan. Wat leidt tot klachten van mensen die het er op gewaagd hebben weer hun huis te betrekken of die zijn komen kijken: het ziet er naar uit dat er helemaal niet op gelet wordt wat er gebulldozerd wordt. De etnische zuivering gaat door. Er lopen vooral speculanten en makelaars rond die liefst voor een grijpstuiver huizen opkopen om daarmee vooruit te lopen op het marktconform herstelplan van het Bushregime. Dit voorziet niet in een "gekleurde" bevolking.

Voor de goede orde melden we nog maar even de becijfering van de goed-burgerlijke economen Linda Bilmes en Joseph Stiglitz van de kosten van de oorlog tegen Irak. Op zijn VS-Amerikaans heet dat 2 trillion, overal elders 2 biljoen. In ieder geval een onvoorstelbaar bedrag, waarmee de sociale zekerheid van alle inwoners van de VS geregeld zou kunnen zijn, met het herstel van New Orleans toe. De prioriteiten van het regime liggen echter elders. (Voor de zekerheid: het gaat hier om duizend maal zoveel als de dagteller hiernaast aangeeft, namelijk om de uiteindelijke kosten!).


Powered by Greymatter