Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/17/2006: "Het 2.Dh5-festival in Utrecht komt er aan!"

Van 27-29 januari 2006 wordt het 2.Dh5-festival gehouden, een festival over strategieŽn, methoden en technieken die een rol (kunnen) spelen bij politieke activiteiten.
2DH (13k image)
Het festival zal plaatsvinden in Utrecht en zal bestaan uit verschillende praktische workshops, presentaties, discussies en cultuur.
Klik op meer.

Doel van het festival is om ervaringen uit te wisselen over methoden en technieken en politieke strategieŽn en ook om mensen elkaar tegen te laten komen. De nadruk ligt vooral op het 'hoe' van de strijd, en dus niet op het analyseren van de kwade kanten van het systeem.

Thema's die aan de orde zullen komen zijn onder meer:
∑ Toegankelijkheid van bewegingen
∑ Zichtbaarheid van campagnes
∑ Dilemma's van (tegen)machtsvorming
∑ Ontsnappingsroutes uit de polder
∑ Netwerken en andere structuren van organisatie

Afhankelijk van de ervaringen met deze eerste poging, is het de bedoeling om regelmatig een dergelijk festival te organiseren. Daardoor kan dan een soort minimale structuur ontstaan waarin discussies zich kunnen ontplooien en mensen elkaar kunnen blijven ontmoeten. Momenteel wordt er in verschillende werkgroepen gewerkt aan verdere invulling en andere voorbereidingen. Voorstellen, reacties en hulp zijn van harte welkom.

Aan de inhoud wordt momenteel volop gesleuteld. We willen ook vanuit een flexibel concept werken, zodat op het laatste moment nog wat toegevoegd kan worden. Daarvoor houden we ook een paar ruimtes vrij.

Een indruk van wat er voorlopig bedacht is:
∑ Het begint vrijdagavond om 21.00 uur met wat presentaties en besprekingen van een aantal lopende actiecampagnes in binnen- en buitenland.
∑ Zaterdag-ochtend zal er een korte plenaire bijeenkomst zijn, waar de rest van het programma voorgesteld wordt. Vervolgens komt er een heel stel workshops. Zoals over:
o Vakbonden en andere vormen van moderne arbeidsstrijd
o Wat we aanmoeten met theorie en geschiedenis
o Media, activisme en zichtbaarheid
o Ervaringen met lokale zelforganisatie (in Amersfoort en Gent)
o Wat te doen aan problemen rond gebrek aan inkomen en arbeidsdruk
o Creatief omgaan met de poldercultuur
o Stand van zaken van het Nederlands Sociaal Forum en de 'transparanten'.
o De 6e Verklaring van de Zapatistas.
o Omgang met door acties opgeroepen geweld
o Conflicthantering binnen links

∑ Daarnaast zal er een serie hele praktische 'lessen' bij te wonen zijn. Dat programma is nog in de maak, maar het zal (ovb.) gaan over zaken als: ontwerpen, zeefdrukken, de uitdagingen van een ogenschijnlijk ongenaakbaar gebouw, effectief democratisch beslissen, koken voor grote groepen (en toch lekker), autonome media (...).

∑ Zaterdagavond is er muziek, beeld en andere culturele uitspattingen.

∑ Op zondag gaan de workshops verder, gevolgd door een plenaire discussie over de voortzetting. Des avonds is er dan nog een bonte filmavond in samenwerking met videogroep Pasthei.
Het 2.Dh5-festival is alleen toegankelijk voor activisten en wereldversleutelaars. Het is dus een besloten bijeenkomst. Iedereen die opnames wil maken, of dit nu tekst, geluid of beeld betreft dat maakt niet uit, en journalisten in het bijzonder, dienen zowel toestemming te vragen bij de organisatie (infobalie) als bij de deelnemers aan de activiteiten waar de opnames gemaakt worden. Indien aan deze voorwaarden niet voldaan wordt, wordt het opgenomen materiaal in beslag genomen.

Het festival heeft een hoog 'do it yourself'- karakter. Maar we willen het tegelijkertijd goed organiseren en volgens een tamelijk strak tijdschema laten verlopen. Het succes van dit alles hangt af van ieders deelname en inzet. Dus kom maar op. Er is een wereld te winnen!

Voor meer informatie zie de website. En beluister eens de jingle!

1 Reactie


Wie mag zich een activist en wereldversleutelaar noemen?

...............

zei: Bas de Groot op 17/01/2006 om: 22:16u


Powered by Greymatter