Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/16/2006: "Italiaanse anarchiste aangehouden in Amsterdam"

Vanochtend is in Amsterdam een Italiaanse vrouw aangehouden die in eigen land is veroordeeld tot twee maal 30 jaar celstraf vanwege lidmaatschap van een terroristische organisatie, ontvoering en moord.
IgorMarini (8k image)
Openbaar aanklager Igor Marini
Het zou gaan om de anarchiste Rose Ann Scrocco die deel uitmaakte van een groep van tientallen anarchisten die in de jaren negentig opzettelijk vals is beschuldigd door openbaar aanklager Marini en in showprocessen zou zijn veroordeeld.
Klik op meer.

Volgens Italiaanse media klopte de Italiaanse bij de Amsterdamse politie aan vanwege een immigratiekwestie. Ze werd gearresteerd nadat Italiaanse politiemensen haar ter plaatse hadden ge´dentificeerd als Scrocco. Sinds eind december stond er een opsporingsbevel naar haar uit.

Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft laten weten dat het om Rose Ann Scrocco zou gaan. Het ministerie rekent haar tot de schakel tussen de meest radicale vleugel van het anarchistisch verzet in ItaliŰ en Sardijnse criminele bendes die ontvoeringen organiseren.

Volgens een woordvoerster onderzoekt het Openbaar Ministerie momenteel of het daadwerkelijk om de gezochte anarchiste gaat. Ze kon nog geen nadere gegevens over de vrouw geven, behalve dat ze zich zelf bij de politie heeft gemeld. Justitie verwacht pas later deze week uitsluitsel te kunnen geven.

De Italiaanse rechter houdt Scrocco onder meer verantwoordelijk voor de ontvoering van de 50-jarige Mirella Silocchi, vrouw van een rijke ondernemer. Die werd in 1989 ontvoerd en drie jaar later dood teruggevonden. De vrouw was sinds 1991 voortvluchtig.

Voorzover we momenteel de zaak kunnen overzien werd Scrocco in ieder geval op 20 april 2004 tot 30 jaar veroordeeld in een jarenlang durende rechtszaak van aanklager Marini waarin verschillende anarchisten celstraf kregen. Marini beschuldigde hen te behoren tot een gewapende anarchistische organisatie, maar de meeste van hen waaronder de schrijver Alfredo Bonanno werden hiervan vrijgesproken. Toch werden zij veroordeeld voor andere vergrijpen tot jarenlange straffen ondermeer wegens bankovervallen.

Marini noemde deze fictieve organisatie ORAI. (Organizzazione Rivoluzionaria Anarchica Insurrezionalista) en beschuldigde haar van overvallen, ontvoering, moord en fabricatie van wapens. Bewijzen voor het bestaan van de organisatie werden echter nimmer gevonden.

Update 17 januari
Op Indymedia staat vermeld dat Rose Ann vandaag is voorgeleid. Haar zaak is in handen van de advocaten Michiel Pestman en Viktor Koppe. Naar verwachting zal ze na de voorgeleiding overgebracht worden naar een Huis van Bewaring.

Voorts staan er een drietal Nederlandstalige artikelen on line die ingaan op de Marini-zaak: zie hier, hier en hier.


Powered by Greymatter